Operació Globus

Auditori Miquel Pont
Títol original
Operació Globus
Durada
62min.
Any
2018
País
Catalunya, Holanda

Jou té un somni que l’ha perseguit tota la vida: trobar el camió amb el que va donar la volta al món amb els seus amics. 40 anys més tard, reprèn l’aventura per recuperar-lo, però aviat s’adona que potser, el que estava buscant, no és el que pensava...
L’any 1976, un grup d'amics d’entre uns vint anys d’edat va rebre un patrocini de "Pegaso", la marca espanyola fabricant d’automòbils, camions, autobusos i autocars ja desapareguda, per donar la volta al món en un camió. Els sis joves, ansiosos d'aventures i preparats com si fossin exploradors d'un altre segle, van batejar l'expedició 'Operació Globus' i van partir a explorar el món. Tres anys i cinquanta països després, la manca de motivació, la distància cada vegada més gran entre ells i l'abandonament de "Pegaso", van posar fi a l'aventura. Inesperadament, el menys entusiasta del grup, va convèncer al patrocinador per continuar sol amb el camió, desapareixent durant cinc anys i tornant a casa sense un cèntim, com un home canviat i amb molts secrets.

Repartiment
Que diu el director

Ariadna Seuba Serra és productora, directora i editora. Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat de Vic (Barcelona) i va cursar un màster en producció documental a l'Escola Internacional de Cinema i Televisió de Cuba (EICTV). El 2011 va treballar com a freelance a Londres, abans de mudar-se a Nova York, on va editar diversos projectes i produir Speechless (2015), un documental sobre l'afàsia. A més, Ariadna va cursar un Màster en producció a l'Acadèmia de Cinema de Nova York (nyfa.edu) i co-fundar el Festival Internacional de Curtmetratges de Vic (festivalprotesta.cat). Actualment treballa com a productora per Makmende Mitjana a Amsterdam (makmendemedia.com).

Premis

Estrena Mundial al DocsBarcelona

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.