Otel·lo (Otello)

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Otel·lo (Otello)
Durada
69min.
Any
2012
País
Catalunya (Espanya)

VOC. Yago (Hammudi Al-Rahmoun Font) vol rodar la versió moderna de Otel·lo de William Shakespeare amb joves actors. Per aconseguir realitzar la seva obra, pretén submergir a l’espectador en el rodatge de la mateixa. D’aquesta manera Otel·lo està present de teló de fons, però la història del rodatge és la que realment anirem a veure. La Venècia històrica és substituïda pel plató de rodatge i la tragèdia de Shakespeare és relegada a segon pla. Yago està disposat a treure el màxim dels seus actors, sense prejudicis morals, legals ni sexuals i intenta desdibuixar la frontera existent entre realitat i imaginació.

Que diu el director

Va néixer a Barcelona al 1979. De pare sirià i mare catalana. Va viure la seva infància entre Barcelona i Aràbia Saudita. Al 2003 es va graduar a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya. (ESCAC), on actualment exerceix de professor. Va tenir una formació pràctica basada en el petit format (curtmetratges que exploren la realitat i la ficció). Acaba de debutar amb el llarg metratge “Otel·lo”. Segons Hammudi: “La relació director-actor pot arribar a ser sadomasoquista. Jo, com a director, vull trobar la veritat i moltes vegades l’actor et demana que l’ajudis a connectar emocionalment a sentir coses que sense inducció li costaria experimentar. És una relació perillosa i sempre em plantejo quina responsabilitat té el director quan un actor s’entrega a ell. I on estan els límits ètics d’aquesta conducta

Desdèmona (Ann M. Parelló)
Va néixer al 1990 a Muro (Mallorca). Al 2008 Ann es va traslladar a Barcelona per estudiar Enginyeria de Camins i posteriorment iniciar els estudis d’Art Dramàtic. Al 2011 decideix que vol lluitar exclusivament per la seva passió i vocació: la interpretació.

Otel·lo (Youcef Allaoui)
Va néixer el 8 de Juliol de 1983 a Berkane (Marroc). Amb 13 anys va emigrar amb la seva família a Catalunya. Actualment viu i treballa a Vic. És educador social i psicopedagog. Encara que no té experiència en interpretació, debuta al món del cinema amb Otel·lo.

Casio (Kike Fernández)
Va néixer a Barcelona al 1983. De pares catalans i avis gallecs i aragonesos. Va créixer al barri de Gràcia. Als 9 anys va tenir la seva primera experiència professional davant la càmera protagonitzant un espot publicitari. Es va matricular a la Universitat de Barcelona a la Facultat d’Empresarials que va acabar deixant per falta de motivació. És finalment de la mà de Hammudi Al-Rahmoun Font quan debuta a la pel·lícula Otel·lo.

Filmografia
2012 Otel·lo
2009 Fràgil
2008 La ventana rota (Curtmetratge)

Crítiques

"Un experimento «low cost» que, entre Cassavetes y los Taviani de «César debe morir», demuestra que todo arte creador necesita de un poco de sangre ajena para ser auténtico" Sergi Sánchez: Diario La Razón

"Otra deslumbrante producción de la ESCAC (...)Sergio F. Pinilla: Cinemanía 

Premis

2013 Premi del Públic del Festival Internacional de Cinema d’Autor
2013 Premi a Millor pel·lícula i Millor actriu a l’Europan Independient Film Festival
2013 Premi del Públic de la secció oficial de la 3ª edició de Atlantida Film Festival

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.