Over the Limit

Auditori Miquel Pont
Títol original
Over the Limit
Durada
74min.
Any
2017
País
Polònia, Alemanya, Finlandia

La Rita Mamun, amb només 20 anys, és una atleta russa d’elit en gimnàstica rítmica que ha arribat al moment crucial de la seva carrera esportiva. Aviat es retirarà, però el seu objectiu final és convertir-se en campiona olímpica. Aquesta serà la seva última oportunitat per fer realitat el seu gran somni d’aconseguir l’or als Jocs Olímpics de Brasil. Quin és el preu que els i les atletes estan disposats a pagar per assolir l’èxit?

“No ets un ésser humà, ets una atleta!” A través dels seus entrenaments, veiem les dures relacions que s’estableixen entre entrenadors i atletes per arribar a l’èxit i la pressió física i mental a la qual es veuen sotmeses les atletes d’elit.

Aquest és el retrat d’una jove atleta que lluita per aconseguir el que ambiciona mentre ha de complir les expectatives de l’exigent sistema oficial d’entrenament rus i deixar de banda la vida personal.

Versió original subtitulada en català

Director
Que diu el director

Marta Prus és una documentalista polonesa, graduada en direcció de documentals a l’Andrzej Wajda Master School. Durant lainfància, va ser membre de l’equip polonès de gimnàstica rítmica durant 7 anys. Posteriorment va ser ballarina al Hanna Kamińska Dance Studio, fundada a la National Ballet School de Varsòvia. Over The Limit és la seva pel·lícula de debut.

Crítiques

"El 'Black Swan' del documental esportius. (...) És impossible treure la mirada de la seva impactant construcció i de la seva manipulació de la perspectiva". Guy Lodge: Variety

"Prus grava de manera molt detallada las pressions verbals i físicas que pateix la jove (...) [Prus] gestiona de forma impressionant i amb seguretat les tècniques establertes de càmera a l'espatlla". Neil Young: The Hollywood Reporter

Premis

Premi a millor direcció novell, ZagrebDox. Croàcia, 2017
Menció d’honor a CinéDoc Tbilisi. Geòrgia, 2018
Secció oficial, One World Film Fest. República Txeca, 2017
Secció oficial, IDFA. Països Baixos, 2017
Secció oficial, Festival Ambulante.Mèxic, 2017
Secció oficial, Visions du Reel. Suïssa, 2017
Secció oficial. DocsBarcelona. Espanya, 2018

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.