Overseas

Auditori Miquel Pont
Títol original
Overeas
Durada
90min.
Any
2019
País
Bèlgica

Versió original en català
Un impactant retrat de les dones filipines que es veuen obligades a anar a l'estranger per guanyar-se la vida treballant com a mainaderes i treballadores de la llar. La mirada de la directora Sung-a Yoon, és una barreja mezcla d'humor negre i denúncia social, posa en evidència una forma encoberta d'esclavatge modern.

Overseas segueix l'etapa de formació d'un grup de dones que es preparen per fer front a una nova vida lluny de casa. La majoria dels contractes laborals las obliguen a pasar anys sense poder veure ni als fills ni a la família. Durant les sessions de formació a l'escola, les alumnes practiquen tant el paper d'empleada com el d'amo, donant peu a situacions tan surrealistes com cautivadores. Aviat seràn esportades a l'estranger com si fossin mercaderies i quedaran soles davant l'explotació laboral i agressions de tot tipus. Una història conmovedora que ens mostra la determinació d'unes dones valentes, que s'agermanen sense perdre el sentit de l'humor, i que comparteixen estratègies per afrontar el futur amb fermesa.

Repartiment
Director
Que diu el director

Sung-A Yoon és una cinematògrafa i artista francesa nascuda a Corea del Sud i que viu a Brussel·les. Es va Se graduar de la National Superior School of Fine Arts de Paris-Cergy al 2005, i de l'INSAS, una escola de cinema de Brussel·les, al 2008. Entre 2001 i 2011, va dirigir deu curtometratges, principalment mostrats en exhibicions. Passant a la ficció, va acabar el seu curtmetratge "And I'll Keep In My Heart" al 2008, i es va seleccionar pel Festival de Cannes. Abans de viatjar per alguns festivals internacionals. Al 2012, va marxar a buscar al seu pare, absent des de la seva infància, i va acabar amb el seu primer llargmetratge documental "Full Of Missing Links", que va passar pels festivales de tot el mon. "Overseas" és el seu segon llargmetratge documental.

Filmografia:
2019: Overseas (Documental)
2012: Full of Missing Links (Documental)
2007: Et dans mon coeur j'emporterai (Curt) (directora i actriu)

Crítiques

"Yoon Sung-a dibuixa el retrat d'un tipus de immigració econòmica femenina poc visible" Aurore Engelen: Cineuropa
"Una visió suavitzada de les dures realitats d'una professió semi-invisible" Neil Young: Hollywood Reporter
"Ens mostra una imatge nítida del mal causat pel colonialisme i la desigualtat econòmica internacional" Jennie Kermode: Eye for film

Premis

Premi Amnistia Internacional Catalunya · DocsBarcelona 2020
Millor Documental · Warsaw Film Festival 2019 Polonia.
Premi del Jurat al Millor Documental- Primers Plans- 2020. Angers Film Festival, França.
Millor Direcció, Hamptons International Film Festival 2019. Estats Units
Locarno Film Festival 2019. Suïssa

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.