Palme

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Palme
Durada
105min.
Any
2012
País
Suècia

VOSC. Olof Palme, el polític més destacat de Suècia, va ser assassinat a trets pels carrers d'Estocolm una nit de febrer de 1986. En un obrir i tancar d’ulls, Suècia va ser transformada. Aquesta pel·lícula parla sobre la seva vida i el seu temps, de com alterà la història i de la Suècia que va crear. A través d’una selecció de clips d’arxiu entrellaçats amb entrevistes a col·legues d'Olof Palme, amics i, per primera vegada, amb la seva família al complet, aquesta pel·lícula apropa el polític suec a una audiència més àmplia, una oportunitat única d’accedir als arxius privats de la família de Palme, fotografies i pel·lícules en 8mm.

Productors: B-Reel, en coproducció amb SVT - Sveriges Television, Film i Väst, PAN Vision, Manden med Cameraet. Producció executiva: Fredrik Heinig i Mattias Nohrborg. Muntatge: Andreas Jonsson, Niels Pagh Andersen i Hanna Lejonqvist. Música: Benny Andersson. So: Ingela Jönsson i Fredrik Dalenfjäll. Guió: Kristina Lindström i Maud Nycander. Fotografia: Magnus Berg i Anders Bohman. Direcció: Kristina Lindström i Maud Nycander

Que diu el director

Kristina Lindström, nascuda a Estocolm el 1957, ha produït molts programes guardonats a la televisió pública de Suècia SVT. Ha treballat com a periodista i cineasta i Palme és el seu primer llargmetratge documental.

Maud Nycander, nascuda a Estocolm el 1960, té una llarga experiència com a documentalista, en especial amb documentals d’història i en la utilització d’imatges d’arxiu. Alguns títols destacats són The Nun i Restricted Facility.

Premis

FIPA. França, 2013

Hong Kong International Film Festival. Xina, 2013

Magnificent Seven – Sèrbia, 2013

Doxa – Canadà, 2013

IDFA – Països Baixos, 2012

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.