Paranoid Park

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Paranoid Park
Durada
85min.
Any
2007
País
Estats Units

Alex es un adolescent aficionat al monopatí que es veu involucrat en un greu accident als voltants de Paranoid Park, un parc molt conflictiu de la ciutat de Portland. Molt espantat per la situació, Alex decideix no dir res a ningú.

Director
Que diu el director

Nascut a Louisville, Kentucky, el 24 de juliol de 1952, Gus Van Sant és considerat un dels millors directors nord-americans de les darreres dècades.
Homosexual declarat Gus Van Sant començà la seva carrera abordant la temàtica gai a la seva òpera prima “Mala noche” al 1985, cinta que narrava la historia d’un nord-americà que intenta seduir a un mexicà menor d’edat.
La seva segona pel·lícula “Drugstore Cowboy” ja va suposar la seva consagració internacional. És tracta d’un film sobre quatre toxicòmans. Una vegada més el realitzador narrava les peripècies d’uns protagonistes marginals, temàtica que es repetirà durant tota la seva filmografia.
“Mi Idaho privado”, la seva següent pel·lícula, encara va tenir més repercussió. En aquesta cinta va comptar amb el tristament desaparegut River Phoenix, el qual va rebre diversos premis a millor actor.
A partir d’aquí els seus films s’han dividit en dos vies de producció, per un costat Van Sant ha dut a terme cintes molt comercials, sempre amb un mínim de qualitat, com és el cas de “El Indomable Will Hunting” guanyadora de dos Oscars i per la que el realitzador va rebre la nominació a millor director, o “Descubriendo a Forrester”. Per una altra banda el cineasta ha filmat projectes més personals com “Gerry” o la guanyadora de la Palma d’Or i del Premi al millor director del Festival de Cannes “Elephant”.
A l’Any 2008 va rebre la seva segona nominació al Oscar per “Mi nombre es Harvey Milk”, cinta que es va fer amb dos premis de vuit candidatures.

Filmografia :

Promised Land (2012)
Restless (2011)
Mi nombre es Harvey Milk (2008)
Ocho (2008) (episodi)
Paranoid Park (2007)
A cada uno su cine (2007) (episodi)
Paris je t’aime (2006) (episodi)
Last Days (2005)
Elephant (2003)
Gerry (2002)
Descubriendo a Forrester (2000)
Psycho (1998)
El indomable Will Hunting (1997)
Todo por un sueño (1995)
Ellas también se deprimen (1993)
Mi Idaho Privado (1991)
Drugstore Story (1989)
Mala Noche (1985) 

Crítiques

“Van Sant logra atrapar la verdad de una voz y una mirada adolescentes, a través de una elaborada estrategia formal y de un control absoluto de su lenguaje”. (Jordi Costa: El País)

“El sonido y algunos milagros visuales nos meten en la cabeza de Alex. El resultado, un desafiante bofetón al cine convencional de Hollywood, es hipnótico”. (Peter Travers: Rolling Stone)

Premis

2007 Festival de Cannes: Nominada a la Palma d’Or

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.