Paulina

Auditori Miquel Pont
Títol original
La patota
Durada
103min.
Any
2015
País
Argentina

 Versió original en castellà.

Paulina, 28 anys, decideix deixar de banda una brillant carrera com a advocada a Buenos Aires per dedicar-se a l'activisme social en una zona rural situada entre Argentina, Paraguai i Brasil. Remake del clàssic del cinema argentí "La patota", que el 1961 va dirigir Daniel Tinayre, amb Mirtha Legrand com a protagonista.

Director
Que diu el director

Santiago Mitre neix el 4 de desembre de 1980 a Argentina. És guionista i director de cine.

Estudia a la Universitat de Cine (FUC). Al 2004 codirigeix  El amor-primera parte. Al 2006 comença a escriure per al cine i la TV.

Escriu conjuntament amb Pablo Trapero, tres llargmeratges: Leonera, Carancho i Elefante Blanco.

Edita El escondite i Una noche i fa d’actor a Sábado a la noche, domingo a la mañana.

Al 2011 s’associa amb Agustina Llambí Campbell, Alejandro Fdel i Martín Mauregui per fundar la productora independent  “La Unión de los Rios” i amb qui dirigeix la seva primera pel·lícula El estudiante que guanya varis premis i es presenta a festivals de diferents països de tot el món.

 

Crítiques

“Podria compartir, conjuntament amb ‘El club’ de Pablo Larraín o ‘La profesora de parvulario’ de Nadav Lapid, la distinció a la pel·lícula més (intel·ligentment) provocadora de l’any”. Jordi Costa : Diario El País.

“El director converteix en un emocionant cine polític una intriga que a priori semblava il·lustrar un senzill succés, mitjançant una profunda i complexa reflexió ètica (...)”. Alberto Bermejo: Diario El Mundo.

“Una tensa fàbula de la lluita de casses i les perversions democràtiques(...) Paulina exhibeix la virtut de la intel·ligència política i metafòrica” Carlos Reviriego: Diario El Mundo.

“Deixant de cantó el mesurat estil que imprimeix el cineasta, ‘Paulina’ no seria una pel·lícula tant inspirada si no estigués quasi sempre a la pantalla la cara de Dolores Fonzi, la protagonista. La recreació del seu personatge resulta portentosa” Lluís Bonet Mojica: Diario La Vanguardia.

“Santiago Mitre ens dóna un lliçó de justícia social. (...)” Andrea G Bermejo: Cinemania

Premis

2015: Festival de Cannes: Gran Premi Setmana de la Crítica, Premi FIPRESCI

2015: Festival de Sant Sebastià: 3 Premis ("Horitzons Llatins")

2015: Premis Fènix: Millor actriu (Dolors Fonzi)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.