Pere Koniec, cineasta "sensacional”

Auditori Miquel Pont
Títol original
Pere Koniec, cineasta "sensacional"
Durada
90min.
Any
2015
País
Catalunya
Entrevista al dissenyador gràfic i cineasta independent Pere Koniec (Sant Boi de Llobregat, 1980),  coordinada per Joan Ripollès i Emili Miró. L’acte inclourà la projecció dels seus migmetratges: Policromia (2010, 45 min) i Difuminado (2014, 53 min).
 
Autodidacta a la força, Pere Koniec va rodar el seu primer curtmetratge als 15 anys, i des de llavors ha compaginat la seva passió cinematogràfica amb el disseny gràfic. En cinema, Koniec és l’autor del llargmetratge L de Lorena (2003), seleccionat al Festival Internacional de Sitges i del curtmetratge Efímero 87 (2006), nominat a la millor actriu i al millor muntatge a Cantabria Visual. També ha escrit diversos llargmetratges sense produir: Espera el final, Chinaski, Humberto Arake.
 
Policromía s’allunya de tot diàleg i es recolza en el llenguatge cinematogràfic com a motor de la narració, amb la mescla d'elements del còmic, la fotografia i el grafit. Un intens viatge entre realitat i ficció narrat en tres colors i projectat al Saló del Còmic i al Festival Internacional de Cinema de Sitges 2010. Durant uns mesos es va formar la sèrie Polychromy Drawing Project, projecte en el qual diversos il•lustradors de tot el món han dedicat el seu homenatge al film.
 
Difuminado és una cinta independent muda i en blanc i negre sobre els desitjos humans, les ànsies sexuals i les passions estètiques. Estrenada amb èxit al darrer Festival Internacional de Cinema de Sitges.
 
Director

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.