Presentació la Canalla Vallesana i Caràcters Castellarencs

Auditori Miquel Pont

Presentació del projecte Canalla vallesana

Inclou la projecció del curtmetratge de Joan Blanquer El nostre pa de cada dia

Possiblement hagis sentit parlar de la Canalla Vallesana i tanmateix et preguntis qui són o vulguis saber alguna cosa del que fan. Si és així, pots venir a la sessió del BRAM! a conèixer un projecte en xarxa de cinematografia local, impulsat pel castellarenc Òscar Vila, que neix amb la finalitat de reivindicar i donar a conèixer el llegat d’un conjunt de realitzadors, cineastes i reporters locals majoritàriament no professionals.

Vista l’escassa atenció que reben les filmacions d’aquest tipus, s’ha creat una plataforma d’exhibició per a continguts audiovisuals on estan concentrats bona part dels treballs i filmacions particulars que van des del reportatge domèstic o familiar fins al cinema documental i de ficció amateur, passant en alguns casos pel clip musical, l’animació i el publireportatge comercial i promocional. 

Alguns dels realitzadors destaquen, o bé per haver-se dedicat professionalment al món del cinema i la televisió, o bé perquè sovint recorren com a artistes a l’audiovisual per dur a terme les seves pròpies creacions.

Reconeixent al mateix temps l’esforç que fan alguns municipis per conservar i difondre la seva memòria audiovisual, s’ha procurat incloure també material procedent d’altres mediateques i fons municipals del Vallès, proporcionant així una visió més àmplia del patrimoni audiovisual de la comarca, que permet explorar el món de la quotidianitat, els costums i tradicions locals d’altres poblacions del nostre entorn.

La sessió inclourà una peça audiovisual sobre aquest projecte. Prèviament es projectarà el curtmetratge El pa nostre de cada dia (1950) de Joan Blanquer i Panadès (1912-2002), castellarenc que va dedicar gran part de la seva vida a realitzar pel·lícules amateurs i que va desenvolupar una activitat intensa en cinefòrums del Vallès Occidental. El curtmetratge, de 10 minuts, mostra les condicions de vida d’obres industrials immigrats que durant els anys 40 es van allotjar a les coves de Sant Oleguer de Sabadell.

Presentació de la 3a temporada de Caràcters Castellarencs

“El caràcter d’un poble es coneix per les converses de la seva gent”.

Menandre d’Atenes (342-291 aC)

La tercera temporada de Caràcters Castellarencs compta amb sis programes nos que, sumats als anteriors, configuren ja un total de vint retrats de vilatans i vilatanes de Castellar.

El sentit del projecte continua sent el de l’aprenentatge pràctic amb la interacció del plaer de conversar sense presses. Aprofundir en l’interès d’aquelles històries que el temps acabarà oblidant i que ens ajudaran a configurar un retrat de la vila a partir d’experiències personals envers la cultura, la història, la geografia, l’associacionisme, el lleure, les relacions, etc.

En aquesta ocasió, la tria ens acosta al doctor i especialista en cirurgia pediàtrica Joan Pinyot, que ens mostrarà un retrat rigorós del Castellar de la seva infància, ens farà un recorregut per la seva trajectòria professional i ens parlarà de poesia i de la Forja, entre d’altres coses. L’Angèlica Delgado ens transmetrà els valors de l’esplai, ens mostrarà el poder de la música i ens oferirà la seva visió del món. En Ramon Casamada ens portarà a conèixer de primera mà el món de la pagesia, ens obrirà les portes d’una masia històrica i recordarà les truites del Bar Sant Jaume. L’Imma Brualla ens explicarà la relació entre arquitectura i qualitat de vida, l’amor pels càmpings i la responsabilitat de treballar pel teu poble. El Dani Coma ens obrirà les portes a l’univers Macedònia, ens mostrarà la seva part més reflexiva i recuperarà un vell tema musical. La Francesca Clusellas ens parlarà del sentiment de ser emigrant, de la cultura de l’esforç i del valor de les coses.

Sis caràcters que seguiran ajudant-nos a configurar l’essència del nostre poble.

La secció BRAM! Castellarenc donarà el tret de sortida a aquesta nova temporada amb un recull de 40 minuts en què es podran veure fragments de les sis converses a tall d’avançament.

El divendres 11 de març es difondrà el primer dels Caràcters a través dels Instagrams de @caracterscastellarencs i @femcastellar, el web caracterscastellarencs.cat i del canal de YouTube de Caràcters Castellarencs.

 

 

Reserva les teves entrades aquí

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.