Rafaea i el sol

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Rafaea i el sol
Durada
76min.
Any
2012
País
EEUU

Rafea és una dona beduïna que viu amb les seves quatre filles en un dels pobles més pobres del desert de Jordània, a la frontera amb l’Iraq. A Rafea se li ofereix l’oportunitat de viatjar a l’Índia per assistir al programa del Barefoot College, en què dones analfabetes de tot el món es formen durant 6 mesos per ser enginyeres solars. Si ho aconsegueix, podrà electrificar el seu poble, formar altres enginyers i mantenir les seves filles.

Serà un viatge difícil per a Rafea, però el seu repte més gran serà trencar amb la mentalitat tradicional beduïna arrelada al fet que el lloc d'una dona és a casa, per servir el seu marit. El documental mostra el poder de l’educació contra la força de la tradició.

Que diu el director

Jehane Noujaim va créixer al Caire, on va començar la carrera com a fotògrafa. Va continuar els estudis de cinema i filosofia a Harvard. Ha treballat com a directora i productora de diversos films, entre els quals hi ha títols com Startup.com (2001), Control Room (2004) o The Square (2013).

 

Mona Eldaief va néixer al Caire i va créixer als Estats Units, on va estudiar ciències polítiques i fotografia. Ha treballat com a directora de fotografia en els documentals A Wedding in Ramallah (2002) i Her name is Zelda (2003).

Premis

2012 Premi del públic,DOC NYC, EUA, 

2012 Premi especial del Jurat, DOC NYC, EUA

2012 Millor pel·lícul, WIFF, CANADÀ

2012 Premi Justicia Global OXFAM, IDFA, PAÏSOS BAIXOS

2013 Secció oficial  , SHEFFIELD DOC/FEST, REGNE UNIIT

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.