Rebellion

Auditori Miquel Pont
Títol original
Rebellion
Durada
82min.
Any
2021
País
Regne Unit

El moviment ecologista va veure com el 2008 emergia un nou col·lectiu que apostava per l’acció directa i la desobediència civil. El film mostra els orígens d’Exctintion Rebellion per primer cop. L’accés inèdit al nucli dur del grup retrata l’eufòria inicial, els dilemes morals i l’augment dels conflictes per prendre decisions consensuades a mesura que el moviment creix. La tensió interna s’ajunta amb la pressió policial i política per desestabilitzar el col·lectiu.

Un intens thriller sobre els orígens del col·lectiu, les lluites d’egos, els ideals i el xoc generacional. Inspirador, dramàtic i trepidant.

VOSC i VOCE

No recomanada per a menors de 12 anys

 

 

 

Compra les teves entrades aquí

Que diu el director

Maia Kenworthy

Maia és una documentalista indepentent de Londres. Ha dirigit i produït pel·lícules per a organitzacions benèfiques i artístiques, i ha impartit tallers creatius a escoles i universitats de tot el Regne Unit. Amb formació en història i art, sempre s’ha interessat en la narració visual i les maneres en què ens pot connectar. El 2018 va conèixer els cofundadors d’Extinction Rebellion i ha passat els últims quatre anys immersa en el món de l’activisme.

Elena Sánchez Bellot

Elena és una cineasta espanyola establerta a Londres. És una directora i editora que filma ella mateixa, amb ganes de captar les maneres matisades i complicades en què som humans. El seu treball anterior inclou pel·lícules per a institucions del sector públic com la National Housing Federation i el Arts Council England, així com per a clients privats com l'NBA, MTV i NBC. Dirigeix tallers per a cineastes i imparteix classes sobre el màster en cinema documental a la University College London. Rebellion és el primer llargmetratge que dirigeix.

Crítiques

"Aquest film fa una feina impressionant a l'hora de narrar un període de temps notable on gent normal va prendre una posició i un exigir que s'escoltés la seva veu". Mark Adams: Business Doc Europe.

"Rebellion segueix amb habilitat tant les accions públques com les tensions internes d'Extintion Rebellion". Nick Holdworth: Modern Times Review.

"Com un improbable grup de activistes de base van canviar la cara de les protestes pel canvi climàtic al Regne Unit. Cath Clarke: The Guardian

Premis

2021 Seleccionada al Festival de Documentals d'Amsterdam IDFA: Pïsos Baixos

2022 Seleccionada al Festival de Cinema Documental d'Hèlsinki Docpoint: Finlàndia

2022 Seleccionada al Festival Internacional de Cinema Documental Human d’Oslo: Noruega

2022 Seleccionada al Festival de Cinema de Glasgow: Regne Unit

2022 Seleccionada al Festival Internacional de Cinema Documental CPH:DOX de Copenhaguen: Dinamarca

2022 Seleccionada al Festival de Cinema sobre Drets Humans One World de Praga: República Txeca

2022 Seleccionada al Festival de Cinema Movies That Matter de La Haia: Països Baixos

2022 Seleccionada al Festival Millennium Docs Against Gravity: Polònia

2022 Projecció inaugural al Festival de Cinema Human Rights Watch de Nova York: Estats Units

2022 Seleccionada al Festival de Cinema Documental de Castlemaine: Austràlia

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.