Robots (online)

Auditori Miquel Pont
Títol original
HI, AI
Durada
88min.
Any
2019
País
Alemània

La programació del DocsBarcelona del Mes, organitzada pel Club Cinema Castellar Vallès, L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran i Cal Gorina, s’ofereix aquest novembre en versió online.

En compliment de les restriccions dictades per la Generalitat, el cicle s’ha adaptat a l’aturada de l’activitat cultural i al tancament dels espais culturals, amb un format alternatiu de visionat des de la plataforma web https://online.docsdelmes.com.

Tots/es aquells/es espectadors/es que desitgeu veure Robots podeu demanar el codi per accedir al visionat gratuït d’aquest documental omplint aquest formulari: https://forms.gle/TeE9qtr12sZjTyRH8.

El podreu veure durant 15 dies, des de divendres 13 de novembre, i fins divendres 27 de novembre, ambdós inclosos.

Versió original subtitulada en català.

Sinopsi:

Robots. Les històries d’amor del futur, d’Isa Wilinger, una pel•lícula que ens revela com la convivència amb la intel•ligència artificial afectarà les nostres vides i com els robots, en un futur no molt llunyà, en formaran part. Un impressionant testimoni que ens mostra el futur, avui.

Des de fa anys que ja treballen als mostradors i recepcions d’empreses, als centres comercials o com a chefs, però ara, humanoides amb intel•ligència artificial s’introdueixen a les nostres llars i a les nostres vides privades. En aquest documental coneixem dos casos, el del Pepper i l’Harmony, dos robots que arriben a les vides de dues famílies del Japó i els Estats Units.

Director
Que diu el director

Isa Willinger és una documentalista de Munich. Va estudiar cine a la University of Television and Film de Munich i té un màster en Estudis Eslaus i Estudis Americans. Isa va passar un any a la ciutat de Nueva York, amb una beca Fulbright, i es va inscriure's en programes de cine i sociología a la New School University. Al 2010 va començar a investigar els edificis constructivistes mentre vivía a Moscú gràcies a una beca del DAAD. Isa ha estat treballant en temes com gènere, trastorns socials, drets humans, teoría del cine i la manifestació de la percepció del cine. Michael Ballhaus va produïr un spot social sobre el consum d'energía que ella va escriure i va dirigir. Va treballar com educadora cinematogràfica per el festival de cine documental de Munich, i actualment està escrivint un llibre sobre les obres de la cineasta ruso-ucraniana Kira Muratova.

Crítiques

"És refrescant veure un pel·lícula sobre l'aspecte bo dels robots. Isa Willinger evita les obscures implicacions sobre les seves capacitats i les veu com una força positiva, presentant la seva característica amb el subtítol: Històries d'amor del futur" Musanna Ahmed: Film Inquiry
"Una mirada i reflexiva sobre el paper que els robots jugaran en el futur. Rob Aldam: Backseat Mafia.
"Allò que abans era especulatiu ara és realitat. Pat Mullen: POV Magazine.

Premis

CPH:DOX 2020, Dinamarca.
Hot Docs Alemania 2020, Alemania.
IDFA 2019,Países Bajos.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.