Smuggling Hendrix

Auditori Miquel Pont
Títol original
Smuggling Hendrix
Durada
93min.
Any
2018
País
Xipre

Versió original subtitulada en català.
Yiannis no té gran cosa, excepte el seu gos Jimi i la data per a sortir de Xipre d'una vegada per sempre. Però quan Jimi travessa la frontera de l'ONU i entra sense voler en la part turca de l'illa, Yiannis descobreix que portar de tornada al seu gos no és tan fàcil com creia. Yiannis formarà un grup per a recuperar a Jimi.

Director
Que diu el director

El guionista i director Marios Piperides,és conegut com a productor de cine. Va néixer a Nicosia (Xipre) l'any 1975.
Marios Piperides comenta en una entrevista a Cineuropa: "que va créixer en un entorn greco-xipriota convencional posterior a la invasió turca de 1974, que va dividir la illa, així que, durant molts anys, “l'altre cantó” de Nicosia estava format per històries que s'explicaven. Vaig creuar a "l'altre cantó" al 2003 quan van obrir la primera frontera i em vaig adonar que tot era diferent i estrany però al mateix temps familiar: els llocs, els edificis, l'arquitectura, les olors, la gent i tot. Era una estranyesa incòmoda i familiar. Des de llavors, he tingut una experiència de "'l'altre cantó” mitjançant lligams personals i professionals. Les històries amb què m'he trobat varíen enormement, des d'allò més tràgic fins allò més absurd, el què va desencadenar el meu desig d'explicar alguna cosa que tingués a veure ambdós(...)".
Va participar a la competició de narrativa internacional del 17º Festival de cine de Tribeca amb el seu primer llargmetratge, Smuggling Hendrix.

Filmografia:
2018: Smuggling Hendrix (llargmetratge)
2015: Down Payment (Curt)
2013: The Immortalizer (Curt)
2011: The Last Remaining Seats (Documental)

Crítiques

"Una obra despreocupada i encantadora (...) La comèdia graciosa, el comentari polític subtil i una escena canina adorable contribueixen a l'atractiu d'aquesta agradable pel·lícula" Allan Hunter: Screendaily
"Una encantadora, divertida i inteligent comèdia que captura la ridiculesa i la tragèdia d'una complicada situació política amb un marcat to lleuger" Alissa Simon: Variety .
"Una simple però simbòlica història (...) Piperides sugereix de forma subtil i còmica que les te+oriques hostilitats entre comunitats ténen en realitat més coses en comú que lo que les divideixen" Vassilis Economou: Cineuropa

Premis

Festival de Tribeca 2018: millor pel·lícula a la sección internacional

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.