Sorry We Missed You

Auditori Miquel Pont
Durada
101min.
Any
2019
País
Regne Unit

Ricky i la seva família han estat lluitant per tirar endavant econòmicament des de la crisi de 2008. Un dia es presenta una nova oportunitat quan apareix una brillant furgoneta antiga, que ofereix a la família la possibilitat de crear el seu propi negoci de repartiment a domicili. No obstant això, la tasca no serà fàcil, especialment a causa de la feina de la seva dona com a cuidadora. Tot i que els llaços de la família són molt forts, aviat apareixeran les primeres fissures...

Director
Que diu el director

Ken Loach (Regne Unit, 1936) va estudiar dret a Oxford, però tenia molt interès per les arts escèniques i després de graduar-se va treballar com a assistent de direcció. El 1963 va obtenir una beca a la cadena de televisió BBC i allà es va iniciar en la direcció. L'ambient que es respirava en aquells anys afavoria la realització de programes que denunciessin les injustícies socials; Loach va trobar la visió i la veu que caracteritzarien el seu cinema. Des dels anys 60 fins a principis dels 80 va treballar tant en cinema com en televisió: va signar quatre llargmetratges, diversos documentals, pel·lícules i sèries. Hereu del British social realism (realisme social britànic), als anys 90 es revitalitza la seva carrera coincidint amb el final del govern de Margaret Thatcher, que havia retallat molt els pressupostos per a cultura. Amb el seu últim film, Yo, Daniel Blake (2016), va guanyar la Palma d’Or al Festival de Cannes i el BAFTA a millor film britànic, entre d’altres.

Crítiques

"Una de les seves millors pel·lícules de segle XXI [de Loach] (...) La visceralitat de Loach, la seva perpètua intenció (i dret!) a voler canviar el món, apareixen aquí amb emocionant tendresa, exposades per un grup d'intèrprets admirables".
Javier Ocaña: Diari El País

"Ken Loach veraç i emocionant. (...) imatges que desprenen veritat i sentiment".
Carlos Boyero: Diari El País
 

Premis

Premi del Públic al millor film europeu al Festival de San Sebastiánç

Nominada al millor film britànic als BAFTA

Festival de Cannes: Secció oficial llargmetratges a concurs

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.