Toastmaster

Auditori Miquel Pont
Títol original
Toastmaster
Durada
80min.
Any
2012
País
Espanya, Estats Units

L’Alek Nerguizian és un jove obsessionat a col•leccionar històries. La seva curiositat es dispara quan descobreix que el marginat tiet Kapriel va ser a la presó ara fa 20 anys. L’Alek no perd el temps i utilitza l’imminent boda de la seva mare com a excusa per visitar el seu tiet i la seva peculiar família: un lloro, una ovella i un gall.
Feia 15 anys que el solitari tiet Kapriel esperava la visita del seu nebot. 15 anys esperant l’oportunitat de poder transmetre al seu únic parent l’antiga tradició heretada del seu besavi armeni, la del mestre del brindis. I així, com la tradició indica, l’Alek podrà ser el mestre de cerimònies de la boda.
L’Alek no en té ni idea del que el seu tiet és capaç de fer per mantenir la tradició familiar. I el que no sospita el tiet Kapriel és el que la ment inquisidora del seu nebot està a punt de descobrir del seu tèrbol passat.

Tràiler: http://www.imdb.com/title/tt2375707/#lb-vi410887193

Director
Que diu el director

Molta gent em pregunta per què he fet una pel•lícula basada en la tradició armènia del Tamada (el mestre del brindis).
Va ser amor a primera vista: abans d’escriure el guió només havia presenciat un sopar conduït per un Tamada armeni. Un va ser suficient. De seguida vaig admirar aquell poeta i mestre de la improvisació que, màgicament, amb cada brindis, eternitzava i compartia cada moment amb els seus convidats. Aquella nit vaig adonar-me que el mestre del brindis i jo compartim la mateixa visió. Encara que jo utilitzi diferents eines, cinematografia i actors enlloc de poesia i vodka, el nostre objectiu final és el mateix: immortalitzar una història.

La meva admiració pel mestre del brindis va ser la catàlisi per realitzar un film molt humà entre dos personatges de generacions ben diferents: el tiet Kapriel, i el seu nebot Alek, el col•leccionista d’històries.

Eric Boadella – 23 de Gener 2013

 

Filmografia

2013 Toastmaster
2010 The Roof Gardener (curtmetratge)
2009 Banat (curtmetratge)
2009 The New You (curtmetratge)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.