Tyrannosaur (Redención)

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Tyrannosaur
Durada
91min.
Any
2011
País
Regne Unit

VOSC

Joseph (Peter Mullan), un viudo alcohòlic, violent i autodestructiu, troba una esperança de redempció amb Hannah (Olivia Colman), una dona molt religiosa que coneix arrel d’un altercat. Al començament Joseph se’n burla de la seva fe i dóna per suposat que la seva vida de creient ha de ser molt plàcida, però aviat descobreix que, contràriament, està plena de dolor i confusió. A mesura que la relació es consolida, s’adonen que l’amor i l’amistat poden trobar-se fins i tot en els llocs més obscurs.

Director
Que diu el director

Neix el 5 setembre 1973. Actor i director de cinema, guionista i músic anglès. Creix amb els seus germans en una finca de Winshill, un suburbi de Burton. Estudia art dramàtic a Burton Collage on coneix el director Shane Meadows . Conjuntament amb Meadows ha fet diverses col·laboracions al llarg de la seva trajectòria fílmica.

Protagonitza pel·lícules com Dead Man’s Shoes (2004) on l’escriu i dirigeix conjuntament amb Meadows. The Suspicions of Mr Whicher (2011). Honour (2015) entre d’altres.

En els papers secundaris destaquem A Room Born Romantic (2000) on debuta a la pantalla. 24 Hour Party People (2002). My summer of love (2004) Pride (2014) entre d’altres.

El 2005 protagonitza conjuntament amb Russell Crowe i Renée Zellweger Cinderella Man

El 2007 escriu i dirigeix el premiat curtmetratge Dog Altogether protagonitzat per Peter Mullan, parcialment basada en la vida del pare de Considine. Guanyadora dels Premis BAFTA 2007 a Millor curtmetratge, també el Lleó de Plata a Millor curtmetratge al Festival de Cinema de Venècia 2007 i Premi al Millor curtmetratge britànic en el British Independent Film Awards 2007.

En aquest mateix any obté papers a dues pel·lícules de gran pressupost la tercera pel·lícula de la trilogia Bourne: L'ultimàtum de Bourne, (2007), on interpreta el periodista Simon Ross, i l’altre pel·lícula Hot Fuzz, obtenint el seu primer paper còmic.

Posteriorment escriu i dirigeix Tyrannosaur (2011) on guanya uns quants premis entre ells un premi BAFTA.

Al llarg de la seva carrera com a director, actor i guionista és guardonat amb 12 premis entre ells 2 BAFTA i 25 nominacions.

Filmografia :

2011 Redención (Tyrannosau)

2007 Dog Altogether (curtmetratge)

Crítiques

Habrá quien acuse de tremendismo a Considine y es cierto que 'Redención' no es la película más agradable de ver un sábado por la tarde, pero su propuesta formula un nuevo humanismo en las aparentes cloacas de lo cotidiano" Jordi Costa: Diario El País

"Aparte de la pegada trágica de 'Redención' y de la narrativa firme, solvente y sobria de Paddy Considine, la película goza de un trabajo abrumador de Peter Mullan" E. Rodríguez Marchante: Diario ABC

"Una película sobria, un tanto rígida, triste, no particularmente original, aunque interpretativamente servida por unos actores capaces de extraer verdad, humanidad, de sus sórdidos contornos (...)Jordi Batlle Caminal: Diario

La Vanguardia "Un sólido relato de supervivencias angustiadas, por sus rendijas también se cuela, y no es un mérito menor, el helado aire social de estos tiempos de derrota y desazón (...) M.Torreiro: Fotogramas

"Potenciado por unas interpretaciones llenas de candente ira y dolor, este es un drama rompedor (...) una intensa exploración de los efectos corrosivos de la violencia humana." David Rooney: Variety

Premis

Dels 21 premis i 20 nominacions destaquem:

2012: Premis BAFTA: Millor debut britànic

2011: Festival de Sundance: World Cinema: Millor director. Premi Especial del Jurat.

2011: British Independent Film Awards: Premi a millor pel·lícula anglesa independent, millor director i actriu (Olivia Colman).

2011: Festival de Mar del Plata: Premi Especial del jurat a Millor guió.

2011: Festival Internacional de Chicago: Premi a millor actriu (Olivia Colman).

2011: Festival Internacional de Cinema de Hawai: Premi a Millor actor

2011: Satellite Awards: Premi a millor Òpera Prima

2011: Independent Spirit Awards: Nominada a Millor pel·lícula estrangera

2011: Satellite Awards: 2 nominacions: guió original i actriu (Olivia Colman)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.