Un amor

Auditori Miquel Pont
Títol original
Un amor
Durada
128min.
Any
2023
País
Espanya

Després d’escapar de la seva angoixant vida a la ciutat, la Nat (Laia Costa), de trenta anys, troba refugi al petit poble de l’Escapa, al més profund de l’Espanya rural.

En una casa rústica i en ruïnes, acompanyada d’un gos salvatge i tosc, intenta tornar a reconstruir la seva vida. Després d’enfrontar-se a l’hostilitat del seu propietari i la desconfiança dels habitants del poble, la Nat es descobreix a si mateixa acceptant una inquietant proposta sexual del veí Andreas (Hovik Keuchkerian). A partir d’aquesta estranya i confusa trobada, sorgeix una passió devoradora i obsessiva que consumirà la Nat completament i farà posar en qüestió el tipus de dona que creu ser.

Versió original en castellà

No recomanada per a menors de 16 anys

 

 

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Isabel Coixet és una cineasta catalana que ha deixat una empremta significativa al cinema internacional a través del seu enfocament poètic i emocional cap a la narrativa cinematogràfica. Va néixer el 9 d'abril del 1962 a Barcelona.

Des de primerenca edat, Coixet va mostrar un interès pel cinema i la literatura. Va estudiar Història a la Universitat de Barcelona, però la seva passió per explicar històries visuals la va portar a treballar a la indústria de la publicitat, on va guanyar premis per la seva creativitat.

El 1989,  va debutar com a directora de llargmetratges amb "Demasiado viejo para morir joven", un thriller fosc. Tot i això, va ser amb la seva pel·lícula "Cosas ue nunca te dije" (1996) que va començar a cridar l'atenció internacional. Aquesta pel·lícula, protagonitzada per Lili Taylor i Andrew McCarthy, és una història commovedora sobre la solitud i les connexions humanes.

Coixet va continuar explorant temes complexos i emocions profundes al seu cinema, desenvolupant un estil distintiu marcat per la seva sensibilitat i la seva habilitat per construir personatges complexos. 

Coixet ha treballat tant en anglès com en espanyol, dirigint pel·lícules en tots dos idiomes i col·laborant amb actors de renom internacional, com Ben Kingsley, Penélope Cruz, Sarah Polley i Patricia Clarkson.

El 2015, Coixet va dirigir "Nadie quiere la noche", una pel·lícula ambientada a l'Àrtic a principis del segle XX, protagonitzada per Juliette Binoche i Rinko Kikuchi. Aquesta pel·lícula va ser seleccionada per inaugurar el Festival Internacional de Cinema de Berlín aquell any.

A més del seu treball en llargmetratges, Coixet ha dirigit documentals i ha incursionat a la televisió. El seu estil narratiu destaca per la seva capacitat per abordar temes universals, com ara l'amor, la pèrdua, la solitud i la resiliència humana, amb un enfocament íntim i emocional.

Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, incloent-hi diversos Premis Goya, per la seva contribució al cinema. El seu treball continua sent aclamat per la qualitat artística i la capacitat per ressonar amb audiències de tot el món.

Crítiques

"La directora reconfigura l'ideari de la representació del desig i del sexe en la seva (...) molt tèrbola lectura de la novel·la (...) a 'Un amor' la passió taca. I això ja, des d'un punt de vista cinematogràfic, és molt (...)  Luis Martínez: Diari El Mundo

"Una història asfixiant i desassossegant feta perquè Isabel Coixet la dirigeixi (...) tant Costa com Keuchkerian estan magnífics (...)  Paula Arantzazu Ruiz: Cinemania

Premis

2023: Festival de Sant Sebastian: Millor interpretació de repartiment (Keuchkerian) i Feroz Zinemaldia

2023: Premis Feroz: 7 nominacions, incloent millor pel·lícula dramàtica

2023: Premis Goya (Espanya): 7 nominacions

2024: Premis Platino del Cinema Iberoamericà: Millor actriu. 3 nominacions

2023: Premis Gaudí (Acadèmia del Cinema Català): Millor guió adaptat. 8 nominacions

2023: Premis Forqué: 2 nominacions

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.