Una botella en el mar de Gaza

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Une bouteille à la mer
Durada
99min.
Any
2011
País
França
VOSC. Una jove francesa que viu a Jerusalem decideix escriure una carta a un palestí imaginari arrel de la immolació d’un terrorista en un cafè al barri on viu. En aquesta carta planteja preguntes que es fa i expressa el seu profund rebuig a l’odi que hi ha entre els dos pobles. La carta la posa en una ampolla i la tira al mar de Gaza. Unes setmanes més tard rebrà resposta.
Director
Que diu el director

Director de cinema francès. Va néixer al 1964 a Creteil a prop de París. Va començar de ben jove dirigint curtmetratges per a la biblioteca de Paris ( actualment el Forum de les imatges). Els curtmetratges feien referència sobre històries de la ciutat, la seva gent i el seu ambient especial.

Més tard va passar a ser ajudant de direcció de Régis Wargnier a la pel·lícula “Indochina”.També va ser ajudant de direcció de Jean-Jacques Zilbermann a “Todo el mundo no tenía la posibilidad de tener parientes comunistas”.

Al 1996 va dirigir juntament amb Dominique Blanc un curtmetratge de 17 minuts anomenat “Le Livre de Minuit”. La pel·lícula va guanyar varis premis a diferents festivals de curtmetratges de França i a l’estranger inclòs el festival Travelling Golden Elephant (1997).

Més tard va treballar per la televisió on va co-escriure i realitzar “Pasión prohibida” amb Didier Sandre i “ pallassos divertits” amb Stéphane Guillon .

Va fer una mini sèrie de 3 capítols “The Blue Bicycle” (2000), una adaptació de la novel·la de Régine Deforges. Va ser un dels majors èxits d’audiència de la televisió pública de la dècada.

Durant els quasi 10 anys de televisió, Binisti va provar tot tipus de gèneres: comèdia romàntica o familiar com “Algunas palabras de amor” amb Constanza Dolle al 2005. Adaptacions literàries com “Au Bout du Rouleau” (adaptació de una novel·la de Joseph Conrad ). “Les Amants du fábrica de explotación” (adaptació de la novel·la de Albert londres) .

Treballa amb personalitats tant diverses com Line Renaud , Fanny Cottençon , Feodor Atkine , Enrico Macias y Patricia Kaas.

Al 2008 va dirigir “ France 2” una trilogia que recórrer la història dels reis i la seva cort, ambientada a la cort de Lluis XVI. Va ser un èxit per al públic i de crítica.

Es passa a la gran pantalla al 2002 amb “Outremangeur” el seu primer llargmetratge.

El seu segon llargmetratge va ser “Una botella en el mar de Gaza” (2011). El guió el va fer conjuntament amb Valerie Zenatti,( escriptora de la novel·la homònima).

La pel·lícula va ser rodada a Israel al 2010. Éssent un gran èxit de taquilla.

Filmografia:

2011 Una botella en el mar de Gaza

2007 Doble identidad (TV)

2002 L’Outremangeur

Crítiques

"Este filme que habla del conflicto palestino-israelí renunciando a lo melodramático es una película perfecta para proyectar en institutos." Jordi Costa: Diario El País

"Un film que se ve sin grandes problemas, con una historia entre tierna y naïve, pero efectiva, y unas consecuencias que serán las que el espectador decida.” M. Torreiro: Fotogramas

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.