Una pistola en cada mano

Auditori Miquel Pont
Títol original
Una pistola en cada mano
Durada
95min.
Any
2012
País
Espanya

Vuit homes al voltant dels 40 anys, desconcertats, es veuen involucrats en tot un seguit de situacions quotidianes que reflecteixen el seu principal conflicte: la crisis d’identitat masculina. La seva incapacitat per expressar el que senten, els condueix a situacions còmiques i patètiques que deixen atònites a les dones.

Director
Que diu el director

Va néixer a Barcelona al 1967, és cineasta i guionista que destaca per un llenguatge cinematogràfic molt personal i una profunda mirada sobre els personatges que retrata a les seves pel·lícules. Va estudiar a EMAV (Escola Municipal d’Audiovisuals de Barcelona). Va debutar com a director al 1998 conjuntament amb l’argenti Daniel Gimelberg amb la pel·lícula “Hotel Room”.
Al 2000 va ser escollit per a portar al cinema, la obra de teatre, Krámpack realitzant la seva adaptació.
Al 2002 va ser el creador i responsable de la coordinació del guió del serial de TV3 “Jet Lag”, realitzada per la companyia T de Teatre. Al 2003 estrena la pel·lícula “En la ciudad”, protagonitzada entre altres per Mònica López, Eduard Fernández (que va aconseguir el Premi Goya com a millor actor de repartiment), Maria Pujalte i Leonord Walting. Li va costar també la nominació a la direcció i al guió adaptat.
Al 2006 estrena “Ficción” que va guanyar el Premi Nacional de Cinema atorgat per la Generalitat de Catalunya al 2007.

Filmografia

2012 Una pistola en cada mano
2011 Las tres mellizas y la máquina del mundo
2010 Àlex (S)
2009 V.O.S
2006 Ficció
2003 En la ciudad
2000 Krámpack (Nico and Dani)
1998 Hotel Room

Crítiques

"El mejor retrato posible de la triste 'hombrería'. (...) profundidad y gracia (que la tiene y mucha) de una cinta que deja en todo momento al espectador la parte creativa del relato" (Luis Martínez: Diario El Mundo)

"Escrita con mimo, inteligencia y conocimiento de la naturaleza humana. (...) un inmejorable reparto de intérpretes para hacer verosímil, sutil, inquietante y atractivo lo que nos pretende contar, sugerir, revelar." (Carlos Boyero: Diario El País)

"Película estupenda, vivida más que interpretada por unos actores tan naturales que provocan pasmo. (...) el director logra uno de sus habituales milagros (...) lograr que todo suene verosímil (...)” (Toni Vall: Cinemanía)

"Ordenada a partir de duelos interpretativos de altísimo nivel entre actores y actrices en estado de gracia, en una suerte de episodios cuya suma actúa como el dibujo de un caleidoscopio (...)” (M. Torreiro: Fotogramas)

Premis

2013: Premi Goya a Millor actriu de repartiment (Candela Peña)
2012: 4 Premis Gaudí inclosos millor pel·lícula en una altra llengua i Millor guió

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.