Verano del 85

Auditori Miquel Pont
Títol original
Eté 85
Durada
100min.
Any
2020
País
França

Amb què somies quan tens 16 anys i estàs en un "resort" a la costa de Normandia en els anys 80?, amb tenir un millor amic?, amb fer un pacte d'amistat que duri per sempre?, amb tenir mil aventures amb vaixell o moto aquàtica? O potser somies amb la mort... Les vacances d'estiu acaben de començar i aquesta història explica com l'Alexis comença a créixer.

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Amb un estil de direcció agosarat, crea melodrames delicats i artesanals sobre la identitat sexual i el gènere, fent servir un humor satíric.

François Ozon  aborda ben aviat temes sexuals a través d'un estil delicat i profund. Per exemple, a Une rose entre nous (1994), una jove perruquera és recollida per una dona gran britànica a París; a La petite mort (1995), un homosexual vol fotografiar el rostre dels homes en el moment de l'orgasme. Sovint, la història es desenvolupa bàsicament en la imaginació de l'espectador, com a X 2000 (1998), on un home volta a través d'un pis ple d'amants adormits.

Amb Sota l'arena s'inicià una col·laboració entre Ozon i l'actriu britànica Charlotte Rampling, que interpreta una dona que perd el seu marit després de 25 anys mentre prenien el sol a la platja. 

8 dones  l'octet del títol és sospitós de l'assassinat d'un industrial. Les dones s'investiguen entre si per trobar l'assassí i descobreixen alguns secrets molt bruts. Aquest film guanyà un Os de Plata al Festival de Berlín. 

Crítiques

"El director francès sorprèn amb una de les seves pel·lícules més delicada i delirantment anàrquica, lliure i profundament antipandèmica."

Luis Martínez: Diario El Mundo

"Juga bé amb la idea de l'anticipació perquè un enigma recorri les imatges durant bona part del metratge, la textura fotogràfica és notable, els actors estan francament bé (...)"

Quim Casas: Diario El Periódico

Premis

 

2020: Premis César: 12 nominacions, incluent-hi millor pel·lícula i direcció

2020: Premis del Cinema Europeu: Nominada a millor direcció

2020: Festival de San Sebastián: Secció oficial llargmetratges a concurs

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.