Viaje al cuarto de una madre

Auditori Miquel Pont
Títol original
Viaje al cuarto de una madre
Durada
94min.
Any
2018
País
Catalunya, Espanya

Versió original en castellà

La Leonor (Anna Castillo) i la seva mare Estrella (Lola Dueñas), viuen juntes en un petit poble. Es protegeixen i cuiden l’una a l’altra com poden, fins i tot quan s’enfronten a una nova etapa de la vida en què el seu món comú trontolla. Aquest hivern les dues hauran d’emprendre un nou viatge per deixar de ser mare i filla les vint-i-quatre hores del dia i descobrir qui poden arribar a ser per separat.

Pel·lícula per a tots els públics.

Que diu el director

Celia Rico Clavellino (Sevilla, 1982) és llicenciada en Comunicació Audiovisual. El 2003 es va traslladar a Barcelona, on va estudiar Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i un postgrau en desenvolupament de projectes audiovisuals i es va doctorar en Teoria, anàlisi i documentació cinematogràfica.

Actualment treballa en l'àmbit de la producció i la direcció cinematogràfica, així com en escriptura de guions i en el desenvolupament i coordinació de projectes audiovisuals. Durant la seva trajectòria ha treballat en diverses productores com Arcadia Motion Pictures o Amorós Produccions. També ha format part de l'equip de pel·lícules com Blancanieves, de Pablo Berger, o Guest, de José Luis Guerín, entre d'altres.

L'any 2012 es va iniciar com a directora amb el curtmetratge Luisa no está en casa, guanyador d’un premi Gaudí i seleccionat en més de 70 festivals nacionals i internacionals.

Crítiques

"El debut de Rico Clavellino reposa (...) en el seu to mesurat (...) i en la forma senzilla i sincera en què se'ns explica la por que té una a dir allò que sap perfectament que l'altra no desitja escoltar”. Quim Casas (El Periódico)

"Celia Rico Clavellino ens ensenya el que és el cinema sense necessitat de grans decorats (...) Lola Dueñas i Anna Castillo fan seu aquest emocionant i delicat retrat de l'amor maternofilial”. Andrea G. Bermejo (Cinemanía)

"Pel·lícula de dones, impressionantment interpretada per Dueñas i una genial Anna Castillo (...) traspua veritat i calidesa. (...) una maduresa narrativa que ja voldrien molts cineastes amb més carrera”. Mirito Torreiro (Fotogramas)

"Petita, molt petita primera pel·lícula de Celia Rico i, però, esplèndid treball de la cineasta i molt especialment de Lola Dueñas i Anna Castillo". José Enrique Monterde (Caiman)

Premis

Premis Gaudí 2018: Millor guió, actriu (Dueñas) i actriu secundària (Castillo). 9 nominacions.

Festival de Sant Sebastià 2018: Premi de la joventut

Premis Feroz 2018: Millor actriu de repartiment (Anna Castillo). 4 nominacions

Premis Goya 2018: 4 nominacions, incloent millor direcció novell i actriu (Dueñas)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.