Vidas pasadas

Auditori Miquel Pont
Títol original
Past Leaves
Durada
105min.
Any
2023
País
Estats Units

La Nora i en Hae Sung, dos amics de la infància amb una forta connexió, se separen quan la família de la Nora, que llavors té 10 anys, emigra des de Corea del Sud fins al Canadà. Molts anys després, quan la Nora està estudiant teatre a Nova York, es retroben via internet, i passaran junts una setmana que els enfrontarà a l’amor, al destí i a les eleccions que componen la vida.

Versió original subtitulada en castellà

No recomanada per a menors de 7 anys

 

 

 

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Nascuda a Corea del Sud, Celine Song és una directora, dramaturga i guionista sud-coreana-canadenca establerta als Estat Units. Els seus pares, tots dos artistes, van traslladar la família a Markham, Ontario (Canadà) quan ella tenia 12 anys. El seu pare, Song Neung-han, és cineasta. Song va estudiar Psicologia a la Queen’s University (Ontario), i després va fer un màster en escriptura teatral a la Universitat de Columbia (Nova York) el 2014.

El 2019 va estrenar l’obra teatral Endlings a l’American Repertory Theatre. L’espectacle Off-Broadway també es representa al New York Theatre Workshop el març del 2020, tot i que es va haver d’interrompre a causa de la pandèmia de la covid-19. La proposta explica la història de tres dones coreanes grans i un escriptor coreà-canadenc que viu a Nova York.

El novembre de 2020, Song va dirigir una producció en directe de La gavina de Txèkhov utilitzant The Sims 4 a twitch per a Taller de teatre de Nova York, anomenat The Seagull on The Sims 4.

La seva primera feina com a guionista de televisió va ser a la primera temporada de La roda del temps d’Amazon.

Song ha escrit i dirigit el seu film debut, Past Lives, que va ser estrenada al Sundance Film Festival el 21 de gener de 2023.

Filmografia

2023 Past Lives

2021 La roda del temps (guió)

2020 The Seagull on The Sims 4 (taller teatral a través de Twitch)

2019 Endlings (teatre)

Crítiques

“Extraordinària òpera prima (…) és una pel·lícula a la vegada sòbria i que desborda ardor, modesta, però transcendental i dotada d’una serenitat que converteix el que és amarg en una cosa resplendent.” Nando Salvá:
El Periódico de España

“Es construeix en tres actes, que no arriben a semblar teatrals perquè Song mai oblida que això és cinema, oferint una pel·lícula entre Manhattan i Deseando amar (…).” Philipp Engel: La Vanguardia

“És una meravellosa història d’amor (…). Probablement la pel·lícula més bonica que veuràs aquest any.”IreneCrespo: Cinemanía

Premis

Premis Oscar, 2 nominacions: millor pel·lícula i millor guió original (Celine Song)

Globus d’Or, 5 nominacions: millor pel·lícula de drama, millor direcció (Celine Song), millor actriu en drama (Greta Lee), millor guió (Celine Song) i millor pel·lícula de parla no anglesa

Premis BAFTA, 3 nominacions: Millor actor (Yoo Te), millor guió original (Celine Song) i millor pel·lícula de parla no anglesa

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.