ZORAN I ELS TIGRES DEL GOL (VOSC)

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
ZORAN I ELS TIGRES DEL GOL
Durada
75min.
Any
2013
País
Regne Unit

El Sudan del Sud va independitzar-se el juliol de 2011, després d’haver viscut més de 50 anys de guerra civil.

Tot i que les memòries d’un gran nombre de víctimes de la violència encara estan presents, la nova nació busca fer-se lloc dins el món del futbol formant el seu primer equip nacional.

L’home que ha de dur a terme aquesta tasca és el serbi Zoran Djordjevic, un entrenador veterà, dinàmic i molt ambiciós. El film segueix l’equip durant el seu primer any, des de la recerca de nous jugadors fins la compra de la mascota - l’ovella Champion - passant pels primers partits internacionals. L’estil agressiu i fins i tot dictatorial de Zoran provoca conflictes amb la federació de futbol i diversos polítics. Mentre l’eufòria de la independència s’apaga, l’equip es troba afectat per les baralles internes, la malària i la crisi econòmica que també afecta al nou estat. El que segueix és una comicitat obscura i un retrat original del naixement d’una nació.

Director
Que diu el director
Sam Benstead Després d’estudiar filosofia a la Universitat d’Oxford, Sam Benstead va començar la seva carrera en televisió en desenvolupament. Després d’uns anys va passar a ser Cap de Desenvolupament a Atlantic Productions i després OR Media, assegurant comissions com Hannibal: Enemy of Rome i el guardonat Everest: The Wildest Dream.El seu primer documental per a la televisió del Regne Unit, Garden That Changed The World va ser un èxit al primetime de la cadena BBC2 i va guanyar el premi a NFT per la seva cinematografia. El seu segon documental Spies Beneath Berlin va guanyar el premi Golden Camera al US International Film Festival.
Premis
2013 IDFA – THE NETHERLANDS

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.