Alma salvaje

VOS

Després d'una sèrie d'experiències personals tràgiques, Cheryl Strayed decideix recórrer en solitari, i sense tenir experiència prèvia, més de 1600 quilòmetres pel Sender dels Cims del Pacífic, que travessa el desert de Mojave, en un intent de trobar-se a si mateixa.

Fitxa tècnica
Wild
2014
115min.
Estats Units
Premis

2014  Premis Oscar: Nominada a Millor actriu (Witherspoon) y Actriu secundària (Dern)
2014  Globus d'Or: Nominada a Millor actriu - Drama (Reese Witherspoon)
2014  Premis BAFTA: Nominada a Millor actriu (Reese Witherspoon)
2014  Satellite Awards: 3 nominacions, incloent  Millor actriu (Witherspoon)
2014  Sindicat d'Actors (SAG): Nominada a Millor actriu (Reese Witherspoon)
2014  Critics Choice Awards: 2 nominacions, incl. Millor actriu (Witherspoon)
2014  Crítics de Chicago: 3 nominacions, incoent Millor actriu (Witherspoon)

Nascut el 1963 a Mont-real, Canadà, Jean-Marc Vallée va estudiar Estudis Cinematogràfics a la Universitat de Quebec a Mont-real. Va fer el seu debut com a director el 1995 amb Liste Noire [Llista Negre], també va editar la pel·lícula. Aquest thriller eròtic va ser el primer del seu gènere per al cinema de Québec, i va rebre nou Genie Award -els Oscars canadencs- nominacions, incloent Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Actor de Repartiment (Aubert Pallascio).

Vallée va ser director, guionista i productor en la seva següent pel·lícula en llengua francesa, un personal i universal conte sobre fer-se adult  C.R.A.Z.Y., que es va convertir en un èxit inesperat distribuït en més de 50 països. La pel·lícula va guanyar el premi al millor llargmetratge canadenc al Festival Internacional de Cinema de Toronto 2005; 11 Genie Awards, incloent Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Guió Original; 13 Premis Jutra; i el Golden Reel Award a la pel·lícula canadenca més taquillera de l'any al país.

La seva pròxima pel·lícula com a director va ser el romanç històric britànic The Young Victoria. Emily Blunt va rebre el Globus d'Or, el premi Critics’ Choice Movie Award, i el British Independent Film Award, i nominacions als Premis de Cinema Independent Britànic per la seva interpretació en el paper protagonista. L'aclamació mundial de la pel·lícula va incloure tres nominacions als Oscar, amb una victòria per al Millor disseny de vestuari (Sandy Powell). La dissenyadora de vestuari també va rebre un BAFTA, Vestuari Designers Guild, i Critics 'Choice Movie Awards, entre d'altres honors.

Vallée tot seguit va dirigir, va escriure i co-produir, Cafè de Flore, protagonitzada per Vanessa Paradis. El drama èpic d'amor que abasta múltiples generacions va ser projectat el 2011 a Venècia i al Toronto International Film Festival, i es distribueix en 25 països. La pel·lícula va ser nominada a 13 premis Genie, guanyant 3 incloent Millor Actriu; va ser nominada a set premis Jutra, guanyant 3 incloent Millor Actriu; i va guanyar dos Premis de Crítics de Cinema de Vancouver Cercle, incloent millor pel·lícula canadenca i actriu de repartiment (Hélène Florent).

Vallé actualement a fet el salt a Hollywood amb la multipremiada Dallas Buyers Club i Alma salvaje. 

Filmografia
2014 Wild
2013 Dallas Buyers Club
2011 Café de Flore
2009 La reina Victoria (AKA La joven Victoria)
2005 C.R.A.Z.Y
2000 Las aventuras secretas de Julio Verne (Serie TV)
1999 Loser Love
1998 Les Monts màgiques (curtmetratge)
1997 Renegados 2: Los locos
1996 Strangers ( 1 episodi)
1995 Les Fleurs màgiques (curtmetratge)
1995 Liste noire
1991 Stéréotypes (curtmetratge)

"Dos superbes interpretacions ancoren aquesta aventura dissenyada amb elegància."
Stephen Farber: The Hollywood Reporter

"Sota l'ull clínic de Jean-Marc Vallée, 'Wild' emergeix com una aventura emocionant, elemental, que et porta a llocs inesperats (...)"
Peter Travers: Rolling Stone

"El que fa de la seva heroïna algú per la qual val la pena preocupar-se -el que la fa una presència rara i emocionant en el panorama cinematogràfic americà actual- no és que sigui ordenada o sensible o fins i tot especialment agradable. És que és lliure."
A. O. Scott: The New York Times

"La premissa sona cursi, però Vallée, en col·laboració amb el guionista Nick Hornby, infon energia a la pel·lícula esbocinant la narrativa. (...)"
Henry Barnes: The Guardian

"Una película estupenda (...) el retrato de la heroína es creíble y está cargado de verdad humana (...) Sin lugar a dudas, el mejor trabajo de Vallée (...)"
Jordi Batlle Caminal: Diario La Vanguardia

"Se convierte, gracias a la pericia de Vallée y al guión firmado por Nick Hornby, en un viaje introspectivo insertado dentro de un paisaje de belleza salvaje y desolada. (...)"
Beatriz Martínez: Fotogramas
 

Referències

http://www.filmaffinity.com/es/film239891.html

 

La teva valoració: Cap Mitja: 7 (1 vote)
Projecció
Dimecres 15/07/2015 a les 21:30h
Cicle:
Nits d'estiu 2015

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.