El insulto

Una discussió sorgida d'un incident trivial porta a Toni i Yasser a judici. Un insult a deshora és l'inici d'un enorme conflicte, arribant a convertir-se en un cas nacional que reobrirà velles ferides: un xoc entre diferents cultures i religions que només la tolerància podrà resoldre.

Nominada a l'Oscar com a Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa i guanyadora de la Copa Volpi al Millor Actor a la Mostra de Venècia i el Premi del Públic a la Seminci 2017 i en l'AFI Fest.

Versió original subtitulada en castellà

Fitxa tècnica
L'insulte
2017
110min.
Líban
Premis

2017: Premis Oscar: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa
2017: Festival de Venècia: Millor actor (Kamel El Basha)
2017: Seminci de Valladolid: Premi del públic
2017: Premis David di Donatello: Nominada a Millor film estranger

Boyd van Hoeij (The Hollywood Reporter): "Rodada bellament i interpretada amb elegància (...) Una obra fascinant (...) Les observacions potser no són noves, però estan expressades de forma fluida i convincent".

Llegeix Marshall (Screendaily): "Una barreja entretinguda d'estudi de personatge, obra judicial i paràbola de reconciliació nacional (...) Juga amb foc de manera atrevida i actual, però també és una exploració sensible i alegre de la debilitat humana"

Tommaso Koch (El País): "Doueiri ho roda tot amb ritme i tensió, tot i que el cinema de l'Orient Mitjà ja hagi explicat moltes vegades aquesta trama. (...) Un bon resum de l'últim mig segle."

Javier Ocaña (Diari El País): "Interessantíssima paràbola polític social (...) Exposada d'una manera senzilla i explícit, i partint de l'àmbit social, la pel·lícula de Doueiri adquireix, però, una enorme transcendència en múltiples vessants"
 
Oti Rodríguez Marchante (ABC): "La posada en escena és senzilla i amb la mirada del director situada en una tramada equidistància entre els contendents (...) Potser no és subtil del que parla, però sí bonic (allà en el fons) ".

Toni Vall (Cinemanía): "Doueiri orquestra un relat hàbil, potser una mica prefabricat per a resultar efectiu i efectista però sens dubte valuós, molt valuós (...) una narrativa fluïda i comercialment atractiva". 

Referències

Sherlock Films

Filmaffinity

No votes yet
Projecció
Divendres 23/11/2018 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2018-2019

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.