El olivo

Ànima té 20 anys i adora al seu avi, un home que porta anys sense parlar. Quan l'ancià es nega també a menjar, la noia decideix recuperar l'arbre mil·lenari que la família va vendre contra la seva voluntat. Però per a això, necessita comptar amb l'ajuda del seu oncle, una víctima de la crisi, del seu amic Rafa i de tot el poble.

Film amb guió de Paul Laverty (habitual guionista de Ken Loach)

Fitxa tècnica
El olivo
2016
100min.
Espanya
Premis

Premi del Públic i Premi BeTV en el Festival de Cine de Brussel·les.

Preseleccionada per representar a España en la 89 edició dels Oscar del 2017

Icíar Bollaín Pérez-Mínguez (Madrid, 12 de juny de 1967) és una actriu, directora i escriptora espanyola.

Debuta en el cinema als quinze anys fent d'actriu en la pel·lícula El sur (1983), de Víctor Erice. Des d'aleshores ha actuat en catorze pel·lícules més.

És membre de l'Academia Española de Cinematografía. La seva primera pel·lícula com a directora va ser Hola, ¿estás sola? (1995) Flores de otro mundo (1999) va ser el segon treball que va dirigir, amb Julio Llamazares com a coguionista.

El seu reeixit drama  Te doy mis ojos  (2003)  guanya un total de set premis Goya, incloent-hi el Goya a la millor pel·lícula. Even the Rain (2010) seleccionada com el film espanyol candidat a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per a la vuitanta-tresena edició dels premis Oscar.

 

Filmografia  (direcicó)

El olivo (2016)

Katmandú, un mirall al cel (2012)

Tambien la lluvia (2010)

Mataharis (2007)

Te doy mis ojos (2003)

Flores de otro mundo (1999)

Hola, ¿estás sola? (1995)

"Reflexió sobre les arrels de la família, la transmissió ntergeneracional i el xoc entre els béns materials i els sentimentals, entre d'altres temes no mancats d'interès (...) Jordi Batlle Caminal: Diari La Vanguardia

"Una clara metonímia de l'Espanya del boom econòmic, la del malbaratament i el desenvolupisme mal fonamentat (...)” Andrea G. Bermejo: Cinemanía

"Bones intencions, tebi resultat. (...) El simbolisme és tan evident com pesat." Carlos Boyero: Diari El País

"El problema, tot i la impecable progressió dramàtica i la contundència de les interpretacions, és l'evidència, l'obvietat (...) Luis Martínez: Diari El Mundo

"Edificant i ingènua (...) a la qual li sobra un excés de bon rotllo i algun passatge innecessari (...) Quim Casas: Diari El Periódico

"Una pel·lícula per a aquest espectador que es deixi arrossegar per les faules improbables, però captivadores i complaents (...)" Ricardo Aldarondo: Fotogramas

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.sensacine.com

http://www.imdb.com

https://ca.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 3.5 (2 votes)
Projecció
Divendres 04/11/2016 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2016-17

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.