Els miserables

Jean Valjean (Hugh Jackman), és perseguit durant dècades pel despietat policia Javert (Rusell Crowe). Quan Valjean decideix fer-se càrrec de Cosette, la filla de Fantine (Anne Hathaway), les seves vides canviaran per sempre. Adaptació cinematogràfica del musical “Les miserables” basat a la vegada en la novel·la homònima de Victor Hugo.

Fitxa tècnica
Les misérables
2012
152min.
Regne Unit
Premis

2012: 3 Òscar: Millor actriu de repartiment (Hathaway), maquillatge i so.
2012: 3 Globus d’Or: Millor pel·lícula musical, millor actor (Jackman) i millor actriu secundària (Hathaway)
2012: 4 Premis BAFTA, inclosa actriu secundaria (Hathaway).
2012: Critics Choice Awards: Millor actriu secundaria (Hathaway).
2012: Satellite Awards: 3 premis, inclosa actriu de repartiment (Hathaway).
2012: National Board of Review (NBR): 10 millors films i Millor repartiment
2012: Associació de Crítics de Los Angeles: 2ª posició a la millor actriu secundària (Hathaway)
2012: American Film Institute: Top 10 Millors pel·lícules de l’any

Thomas George Hooper, va néixer a Londres l’1 d’octubre de 1972. Director de cinema britànic d’origen australià.

Va estudiar a l’escola de Westminster de Londres.

Als 18 anys va escriure, dirigir i produir el curt “Pinted Face” que el va presentar al Festival de Cinema de Londres i es va estrenar a la cadena britànica Channel 4. A la Universitat d’Oxford, va dirigir produccions teatrals amb els seus contemporanis Kate Beckinsale i Emily Mortimer. Durant aquesta època va dirigir els seus primers anuncis de televisió.

Va ser candidat a un Emmy a millor director per la sexta temporada de la sèrie de TV “Principal Sospechoso” (2003), protagonitzada per Helen Mirren. Posteriorment va dirigir a Hilary Swank i Chiwetel Ejiofor a la pel·lícula nominada a un premi BAFTA “Tierra de Sangre” (2004).

Va guanyar un Emmy a millor director per la mini sèrie “Elizabeth I” (2005) protagonitzada per Helen Mirren i Jeremy Irons. Aquesta producció de HBO i Channel 4 va guanyar tres Globus d’Or i nou premis Emmy , entre ells el de millor mini sèrie i el de millor actriu (Helen Mirren)

La sèrie “John Adams” (2008) va guanyar 4 Globus d’Or i 13 Emmys (el màxim de guardons que ha atorgat l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la televisió d’Estats Units, en un sol programa i en un mateix any en la història de la televisió.

Ha dirigit a 5 actors nominats a l’Òscar dels quals dos l’han guanyat (Colin Firth i Anne Hathaway)

Es dóna a conèixer al gran públic al 2011 amb el discurso del Rey que va tenir 12 nominacions als Òscar.


Filmografia


2012 Los Miserables
2010 El discurso del Rey
2009 The Damned United
2008 John Adams (TV)
2007 Longford (TV)
2005 Masters of Horror (sèrie TV)
2005 Elizabeth I (TV)
2004 Tierra de sangre
2003 Principal Sospechoso:El último testigo (TV)
2002 Daniel Deronda (TV)
2001 Love in Cold Climate (TV)

"Como fiel adaptación de un musical tan querido, 'Les Miserables' dejará muy satisfecha a su legión de fans. (...) La miseria y la agitación de la Francia de principios del siglo XIX se transmiten con una viveza de la que Victor Hugo estaría orgulloso." Justin Chang: Variety

"Además de ser una fiesta para los ojos y los oídos, 'Les Misérables' rezuma humor, desamor, una emocionante acción y un encantador romance. (...) es perfectamente maravillosa.” Peter Travers: Rolling Stone

"Hooper (...) plantea un melodrama cantado, no un musical. (...) Es lo más semejante a una película muda enganchada a los primeros planos de sus sufrientes protagonistas, extrayéndoles las emociones como un vampiro. (...)” Fausto Fernández: Fotogramas

"Sobrecarga emocional, barroquismo en las formas y un avasallador sentido del star-system. Es difícil que el público ganado de antemano se sienta decepcionado (...) No obstante, la caligrafía visual del director plantea más de un problema (eso sí, estimulante)" Jordi Costa: Diario El País

"Una puesta en escena gloriosa, cuya perplejidad ya se plasma desde su secuencia inicial (...) y unas interpretaciones magníficas (...) Tan difícil como hacer esta gran película resulta, pues, criticarla. (...)” E. Rodríguez Marchante: Diario ABC

"Hooper y un espléndido grupo de intérpretes obran el prodigio de que 'Los miserables' pase como un soplo ante los ojos de un espectador que se emociona casi constantemente, haciendo suyos personajes y situaciones. (...)” Lluís Bonet Mojica: Diario La Vanguardia

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 6 (1 vote)
Projecció
Diumenge 16/06/2013 a les 18:00h
Cicle:
Sessió oberta

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.