Un professor de literatura francesa, abatut per les poques ganes de realitzar-se dels seus alumnes, descobreix entusiasmat, que contràriament, el noi que seu al fons de las classe, mostra en els seus treballs un agut i subtil sentit de l’observació. Aquest alumne, fascinat per la família d’un dels seus companys, escriurà un llibre sobre ells i el professor, on es farà difícil distingir què és realitat de ficció.

Fitxa tècnica
Dans la maison
2012
105min.
França
Premis

2012: Premis Cèsar: 6 nominacions, inclosa Millor pel·lícula
2012: Festival de Toronto: Premi FIPRESCI
2012: Festival de San Sebastián: Concha de Oro com a Millor pel·lícula i Millor guió.
2012: Premis Goya: Nominada a Millor pel·lícula europea

Va néixer el 15 de novembre de 1967 a París. Va estudiar a l’escola de cinema “La Femís” de París i va començar filmant curts al 1988, abordant temes sexuals a través d’un estil delicat i profund. Per exemple a "Le petite mort” (1985) un homosexual vol fotografiar el rostre dels homes en el moment de l’orgasme. Sovint la història es desenvolupa bàsicament en la imaginació de l’espectador com a “X2000” (1998) on un home volta en un pis ple d’amants adormits.
Al 2003 a “La Piscina” treballa amb l’actriu britànica Charlotte Rampling que dóna vida a una escriptora de novel·les de suspens que passa les vacances amb la seva màquina d’escriure a la casa del seu editor, però no està preparada per les conductes delicioses i peculiars de la filla de l’editor. Va ser nominada al 2003 a la Palma d’Or del Festival de Cannes.
“8 mujeres” al 2000, va ser interpretada per actrius de luxe entre d’altres Catherine Denueve, Isabelle Huppert, Danielle Darrieux, Fanny Ardant, Ludivine Sagnier i Emmanuele Béart. Va guanyar l’Ós de Plata al 2002 al festival de Berlín.
 

Filmografia

2012 En la casa
2010 Potiche, mujeres al poder
2009 Mi refugio
2009 Ricky
2007 Ángel
2005 El tiempo que queda
2004 5x2 (cinco veces dos)
2003 La Piscina
2002 Ocho mujeres
2000 Bajo la arena
1999 Gotas de agua sobre piedras calientes
1998 Scènes de encendido (curtmetratge)
1998 X2000 (curtmetratge)
1998 Amantes Criminales
1997 Mirando al mar
1996 El vestido de verano (curtmetratge)
1995 Le petite mort
1994 Acción vérité (curtmetratge)

"Una obra maestra (...) un milimetrado juego de espejos en el que la realidad y la ficción, el drama y la comedia (...) se cruzan con una elegancia y maestría pocas veces contemplada." (Luis Martínez: Diario El Mundo)

"Una película misteriosa y excelente. (...) Ozon crea una apasionante tela de araña, coronada con un final en estado de gracia. Todo resulta hipnótico y perturbador." (Carlos Boyero: Diario El País)

"Su estructura es impecable: una narración perfectamente hilada, rica en matices, con diálogos brillantes y bien calzados. Y luego está el hermoso cierre de la película (...).” (Jordi Batlle Caminal: Diario La Vanguardia)

"Brillante (...) Ozon imparte una verdadera clase magistral sobre la construcción del relato (...) convirtiendo este complejo ejercicio de metaficción en una novela de misterio casi clásica." (Sergi Sánchez: Diario La Razón) 

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 8 (3 votes)
Projecció
Diumenge 24/02/2013 a les 17:00h
Cicle:
BRAM 2013

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.