A GOOD AMERICAN. El preu de la nostra seguretat

El Documental del mes

VOSC (versió original subtitulada en català)

Al final de la Guerra Freda, el matemàtic Bill Binney va rebre l’encàrrec de liderar un equip de l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància. El programa ThinThread seria capaç d’interceptar qualsevol senyal electrònica, filtrar-la per objectius i oferir els resultats a temps real sense envair la privacitat.

El sistema era perfecte, només tenia un problema: era massa barat. Tres setmanes abans de l’atemptat de les Torres Bessones, el programa es va suspendre.Després de l’11 de setembre, comença la política de vigilància massiva de les comunicacions privades dels ciutadans i Binney abandona l’NSA. El seu programa hauria pogut evitar l’atac terrorista al World Trade Center i, no només això, ja que també podria haver acabat amb l’acumulació innecessària de dades que impedeix als governs del món ser realment efectius en la seva lluita contra el terrorisme. A quin preu hem de pagar el nostre dret com a ciutadans a ser protegits?

Fitxa tècnica
A GOOD AMERICAN. El preu de la nostra seguretat
2015
100min.
Austria
Premis

CPH:DOX – Dinamarca, 2015

DOC NYC – Estats Units, 2015

Palm Springs IFF (Millor pel·lícula) – Estats Units, 2015

IFF Rotterdam – Països Baixos,

2015 Festival Millenium Bruxelles – Bèlgica, 2015

Friedrich Moser va néixer el 1969 a Àustria. És llicenciat en història i estudis germànics per la Universitat de Salzburg. La seva carrera professional va començar com a periodista de televisió a Itàlia. El 2001 va fundar la productora de cine i televisió blue+green communication.

No votes yet
Projecció
Divendres 16/09/2016 a les 20:00h
Cicle:
El Documental del Mes

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.