Happiness

Irònica crítica sobre els membres d’una família d’un suburbi de New Jersey. On les seves vides són miserables en els estils de vida tradicionals: un matrimoni que després de 40 anys decideix divorciar-se, tres germanes i els seus marits, nuvis i amants ocasionals. Tot sembla ser aparentment normal però tots els personatges oculten alguna secret.

Fitxa tècnica
Happiness
1998
139min.
Estats Units
Premis

1998: Festival de Cannes: Premi FIPRESCI
1998: Festival de Toronto: Millor pel·lícula
1998: National Board of Review: Millor repartiment
1998: Globus d’Or: Nominada al millor guió
1998: Independent Spirit Awards: 3 nominacions: millor director, guió i actor secundari (Hoffman)
1998: British Independent Film Awards: Millor pel·lícula estrangera de parla anglesa

Va néixer el 15 octubre de 1959 a Newark, New Jersey. Un dels seus primers treballs a la indústria del cinema va ser com a missatger al Gremi d’escriptors d’Amèrica. Durant aquest temps va escriure diversos guions. La seva primera pel·lícula amb color i so sincronitzat va ser el curt “El último golpe de Schatt” (1985). La seva segona pel·lícula va ser aclamada pel públic “Bienvenidos a la casa de muñecas” (1995), una pel·lícula on es fa palès la crueltat de l’escola de secundària, i la vida suburbana. Va guanyar varis premis pel seu realisme cruel i humor amarg. “Happiness” (1998) va ser una pel·lícula increïblement  avantguardista i provocativa. La pel·lícula va tenir força controvèrsia especialment en un dels personatges: el psicòleg infantil essent un pedòfil reprimit. “Cosas que no se olvidan” (2001) també controvertida en una escena de sexe carregada de racisme. “Palindromos” (2004) també polèmica degut a que el protagonista va ser interpretat per 8 persones de diferent alçada, raça i gènere.

Filmografia:
2011 Dark Horse
2009 La vida en tiempos de guerra
2006 Cinema 16: American Shot Films
2004 Palindromos
2001 Cosas que no se olvidan
1998 Happiness
1995 Bienvenidos a la casa de muñecas
1989 Fear, Anxiety and Depression
1985 El último golpe de Schatt (curtmetratge)
1984 Feelings (curtmetratge)

"La comedia más brutal que haya producido el cine independiente americano. Excelente, salvaje y rompedora película" (Guillermo Altares: Diario El País)

"Tragedia cómica provocadora" (Javier Ocaña: Cinemanía)

“Según la revista Newsweek, la mejor película de 1998.” (FILMAFFINITY) 

Referències

http://www.filmaffinity
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 7.7 (3 votes)
Projecció
Divendres 09/11/2012 a les 21:00h
Cicle:
Cinema Independent USA

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.