La belle saison (Un amor d'estiu)

VOSE

A París l’any1971, Delphine coneix a Carole. La primera filla d’uns pagesos se’n va a viure a la capital per trobar la independència econòmica i fer la seva pròpia vida, la segona té nòvio i viu feliçment els començaments del moviment feminista.

A Delphine, misteriosa i reservada li agraden les dones. Carole ni es planteja aquesta possibilitat. De la seva trobada neix una història d’amor que desequilibrarà les seves vides a l’hora de xocar amb la realitat.

Fitxa tècnica
La belle saison (Un amor d'estiu)
2015
105min.
França
Premis

2015: Premis César: Nominada a Millor actriu (de France) y de l’actriu secundària. (Lvovsky)

Catherine Corsini va néixer el 18 de maig de 1956a Dreux, un petit poble al nord de França. És una directora de cine, guionista y actriu francesa. La seva  pel·lícula “La Répétition” es va presentar a l’any 2001 al Festival de cine de Cannes. Al 2012 la seva pel·lícula “Trois mondes” va competir al Festival de cinema de Cannes.

A l’any 2013, més de 300.000 persones varen manifestar-se contra el matrimoni homosexual a París. Va ser llavors quan, Catherine Corsini i la seva companya sentimental i productora, Elisabeth Pérez, varen sentir la necessitat de fer una pel·lícula denunciant la situació de les parelles homosexuals, principalment la de les dones ja que era aterrador veure com es manifestava tanta gent en contra dels drets dels homosexuals.. D’aquest desig va sorgir la pel·lícula titulada “la belle saison”.

 

Filmografia :

2015: La Belle Saison.

2012: Trois mondes.

2009: La Poudre d’escampette(curt per TV).

2009: Nés en 68.

2006: Hotel Harabati.

2003: Mariées mais pas trop.

2001:Mohamed (curt).

2001: La Répétition.

1999: La Nouvelle Ève.

1998: Denis(TV).

1996: Jeunesse sans dieu (TV).

1994: Les amoureux.

1993: L’exposé (actriu).

1992: Interdit d’amour(TV).

1991: Haute tension (TV).

1987: Marie Pervenche(TV).

1987: Poker.

1986: Nuit de Chine(curt).

1983: Ballades(curt).

1982: La Mésange(curt).

“Una pel·lícula tan delicadament irregular com mandrosa, tendra, profunda i, si no queda més remei, trista”. Luis Martínez: Diario El Mundo

“Corsini aconsegueix una cosa realment complexa: capturar una desbordant plenitud sensorial, sense negar ni dramatitzar la inevitable condició efímera”. Jordi Costa: Diario El País

“El producte final és una pel·lícula honesta, fins i tot potser necessària, que explora les contradiccions de les militants violentes sense partit...però amb tota la vida per explorar (...) Mirito Torreiro: Fotogramas “Entre la política i la passió, Catherine Corini tria la sensualitat(...) Jeanne Lapoirie treu partit al camp com si fos la seva pròpia amant estiuenca(...)” Daniel De Partearroyo: Cinemanía

“Altament recomanable (...) les protagonistes, la veterana Cécile de France i la jova i molt menys coneguda Izïa Higelin (separades per 15 anys), ofereixen un intens i fascinant recital interpretatiu” Alberto Luchini: Diario El Mundo

“Potser el món ja estigui preparat per a un idil·li lèsbic tan directe i sense embuts com la Belle Saison (...) Catherine Corsini ofereix un drama d’època lluminós i tenyit de daurat.” Peter Debruge: Variety “Les seves potents interpretacions i una direcció detallista, ajuden a passar per alt els irregulars canvis de to” Boyd van Hoeij: The Hollywood Reporter

Referències

http://www.filmaffinity.com/ http://www.imdb.com/ http:/www.wikipedia.org/
La teva valoració: Cap Mitja: 7 (1 vote)
Projecció
Divendres 24/02/2017 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2016-17

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.