A la fi dels anys 50 Florence Green decideix fer realitat un dels seus majors somnis: abandonar Londres i obrir una petita llibreria en un poble de la costa britànica. Però per la seva sorpresa, aquesta decisió desencadenarà tot tipus de reaccions entre els habitants de la localitat.

Versió orginal en anglès subtitulada al castellà

 

Fitxa tècnica
The Bookshop (La librería)
2017
115min.
Espanya
Premis

2017: Premis Goya: Millor pel·lícula, direcció i guió adaptat. 12 nominacions

2017: Premis Ferotge: 3 nominacions, incloent Millor director

2017: Premis Gaudí: Millor direcció artística i Millor música original. 12 nominacions

2018: Festival de Berlín. Secció Oficial. Projecció Especial (Fora de competició)

Isabel Coixet va néixer a Sant Adrià de Besòs el 1960 i es va llicenciar en Història dels segles XVIII i XIX per la Universitat de Barcelona. El 1989 va debutar com a guionista i directora amb ‘Demasiado viejo para morir joven’, el 1996 va rodar 'Cosas que nunca te dije' i el 1998 va estrenar ‘A los que aman’.

Després alternar treballs de cinema i televisió durant anys, el 2000 funda la seva pròpia productora, Miss Wasabi Films. El 2003 aconsegueix l'èxit internacional amb ‘Mi vida sin mi', i dos anys després roda 'La vida secreta de las palabras’ '(guardonada amb quatre premis Goya, entre ells el de millor pel·lícula).

El 2005 participa al film col·lectiu 'Paris, je t'aime' i roda un espot per al 50è aniversari de la Setmana.

El 2008 participa al Festival de Berlín amb 'Elegy' i un any després en el de Cannes amb 'Mapa de los sonidos de Tòquio', i rep la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts.

El 2010 s'encarrega del contingut d'una de les tres sales del pavelló espanyol de l'Exposició Universal de Xangai, i el 2011 estrena a Berlín el documental 'Escuchando al juez Garzón', que s'alça amb el premi Goya.

El 2012 torna a Berlín amb ‘ayer no termina nunca’, Biznaga de Plata a la Millor Pel·lícula en el Festival de Màlaga. Amb ‘Nadie quiere la noche’ (2015) va clausurar la 60 Setmana i aquest any presentant en Tiempo de història i fora de concurs; ’Hablando de Rose. Prisionera de Hisène Habré’.

Filmografia :

2017 La librería (títol original The Bookshop)

2016 Un corazón roto no es como un jarrón roto o un florero (cortometraje)

2016 Spain in a Day

2015 Talking about Rose. Prisoner of Hissène Habré

2015 Nadie quiere la noche

2014 Learning to Drive

2013 Another Me

2013 Ayer no termina nunca

2012 Marea blanca

2011 Escuchando al juez Garzón

2010 Aral. El mar perdido

2009 Mapa de los sonidos de Tokio

2008 Elegy

2007 Invisibles: Cartas a Nora

2006 Paris, je t’aime(episodio "Bastille")

2005 La vida secreta de las palabras

2004 ¡Hay motivo!(episodio "La insoportable levedad del carrito de la compra")

2003 Mi vida sin mí

1998 A los que aman

1996 Cosas que nunca te dije

1989 Demasiado viejo para morir joven

1984 Mira y verás

 

 

 "De llibres i solituds. Aquesta pel·lícula parla d'aquestes sensacions. I ho fa amb un llenguatge, uns matisos, un to i una capacitat de suggeriment que em commouen." Carlos Boyero: Diari El País

 "Meravellosa pel·lícula (...) el bell treball de Coixet (...) produeix moments de cinema cuirassat d'emoció (...) Cal felicitar a Isabel Coixet per llimar fins gairebé l'absoluta perfecció aquesta pel·lícula (...) " Oti Rodríguez Marchante: Diari ABC

"Pulcra, meticulosa i també molt delicada adaptació (...) molt natural, gens impostada (...) un preciós homenatge als llibres, al delit que provoquen i al coneixement que transmeten. (...) " Beatriz Martínez: Diari El Periódico

"Girs que recorden l'estil Wes Anderson (...) i tot i que són recursos eficaços i estimables, assenyalen l'indefinit estil del cinema de la catalana. (...)" Paula Arantzazu Ruiz: Cinemanía

"Tersa, implacable i molt humana peripècia amb llibres i dones (...) Una pel·lícula bella i vibrant, carregada de raó i també d'esperança. (...)” Mirito Torreiro: Fotogramas

"El seu rerefons subversiu, encarnat per les bones actuacions d'Emily Mortimer i Bill Nighy, és el que la fa veritablement interessant." Jonathan Holland: The Hollywood Reporter

Referències

https://www.ecartelera.com/peliculas/the-bookshop/ http://www.sensacine.com/peliculas/pelicula http://www.fotogramas.es/Peliculas/La-libreria http://www.filmaffinity.com/ http://www.wikipedia.org/
La teva valoració: Cap Mitja: 8 (1 vote)
Projecció
Diumenge 04/03/2018 a les 21:00h
Cicle:
BRAM 2018

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.