Sessió inaugural del BRAM! 2012. Presentació a càrrec del director de fotografia del film, el castellarenc Albert Pascual, i del productor de Shankara Films Víctor Martí.

Santiago A. Zannou, director d’origen africà establert a Espanya premiat amb un Goya per El truco del manco, decideix acompanyar el seu pare Alphonse a Benín, el seu país natal, quaranta anys després de la seva marxa, per tal que s’enfronti a les seves pors i les seves mentides. En aquest viatge de redempció, Alphonse buscarà la reconciliació amb la seva única germana viva, però també el perdó dels seus avantpassats, amb l’esperança de tancar per fi les ferides del passat.

Versió original en espanyol (VOE)

Fitxa tècnica
La puerta de no retorno
2011
72min.
Catalunya - Espanya

 

“Com s’esgota cada dia al mercat! L’he vist lluitar de mil maneres per donar-nos menjar. He patit quan reien d’ell per les marques de la seva cara. Moltes vegades li han girat l’esquena per ser negre, per ser un immigrant.
 
Amb La puerta de no retorno vull compartir el seu viatge emocional. Fa gairebé 40 anys que el meu pare no torna a la seva terra. Ha passat molt de temps. Què podem fer? Ara val la pena tornar i fer alguna cosa excepcional. Se m’acut una pel·lícula. La condició és explicar alguna cosa universal. Per a això hem d’obrir-nos de veritat. No sé si m’atreveixo. Potser no sóc tan fort. De moment encenc la càmera. 
 
Fer una pel·lícula a l’Àfrica (Benin) amb el meu pare és una responsabilitat. Sé que només tinc una oportunitat, una única presa per pla. Les emocions que el meu pare viurà s’han de captar en el moment, no podem repetir. Com a fill d’immigrant tinc la possibilitat d’explicar una història des de dins, sense paternalisme. Per respecte, aquesta pel·lícula no es pot manipular. Cal despullar-se i treballar a cor obert”. 
 
Santiago A. Zannou
La teva valoració: Cap Mitja: 7 (1 vote)
Projecció
Dijous 23/02/2012 a les 20:30h
Cicle:
BRAM 2012

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.