Más allà de la vida (VOSE)

El film narra paral·lelament la història de tres personatges que han tingut algun tipus de contacte amb la mort: una periodista de la televisió francesa, que va estar a punt de morir durant el tsunami que va assolar el Sud-est asiàtic al Nadal de 2004; un nen de Londres que perd a la persona que més estimava en un terrible accident; i un nord-americà que té el do de poder comunicar-se amb els morts.

Fitxa tècnica
Hereafter
2010
129min.
Estats Units

Clint Eastwood Jr. va néixer el 31 de maig de 1930 a San Francisco, Califòrnia. Quan era jove, després de desenvolupar varies feines que no estaven relacionades amb el cinema va aconseguir un contracte com a actor a l'Universal. Al principi treballava en pel·lícules de classe B fins que es va fer famós amb la sèrie de televisió "Rawhide", cap a finals de la dècada de 1950. Però el seu gran moment va arribar amb els seus rols en els spaghetti western de Sergio Leone "Por un puñado de dólares" (1964), "La muerte tenía un precio" (1965) i "El bueno, el feo y el malo" (1966) que van ser filmats a Almeria. Aquests rols van imprimir la seva marca com a actor d'home dur i sense pietat.

Al 1968 va crear la seva pròpia productora "The Malpaso Company" (ara "Malpaso Productions"). Al 1971 Eastwood va dirigir el seu primer thriller "Escalofrío en la noche" però la seva primera pel·lícula com a director va ser "The Beguiled: The Storyteller" un documental curt que tracta sobre el rodatge del film "El seductor" de Don Siegel, producció de la que Eastwood va ser el protagonista. Aleshores Siegel li va oferir el paper del personatge més rellevant de la seva carrera interpretativa: El inspector de policia "Harry -el sucio- Callahan" amb el qual Eastwood protagonitzaria 5 entregues de la sèrie. Al llarg de les dècades del 1970 i 1980 interpreta i dirigeix films de diferents gèneres. Durant aquest temps destaca una intensa cerca creativa com a director en contrast amb la seva disparitat com a actor. Al 1986 s'introdueix en la vida política i és nomenat alcalde de Carmel pel partit Republicà, però un any més tard dimiteix per manca de temps per a realitzar les seves pel·lícules.

El seu reconeixement com a director prestigiós va arribar a la dècada del 1990. Al 1992 va rebre el seu primer Oscar com a Millor Director pel seu western "Sin perdón" que es va convertir en un clàssic d'aquest gènere. Durant aquest període també va dirigir altres produccions rellevants: "Un mundo perfecto" (1993), "Los puentes de Madison" (1995), "Poder absoluto" i "Medianoche en el jardín del bien y del mal" (totes dues de 1997) i "Ejecución inminente" (1999). També al 1994 va rebre el Premi en memòria de Irving Thalberg un guardó que es lliura a personalitats significatives del món de la producció cinematogràfica.

A partir de l'any 2000 consolida la seva reputació de director en films com "Mystic River" (2003) i "Million Dollar Baby" (2004) amb la qual guanya el seu segon premi Oscar i el Globus d'Or com a Millor Director; "Banderas de nuestros padres" i "Cartas desde Iwo Jima" (totes dues del 2006) i "Gran Torino" (2008) entre d'altres. "Gran Torino" va ser l'última pel·lícula en la que va actuar.

A més d'actor i director Clint Eastwood és també músic. Va ser compositor de les bandes sonores de varies de les seves darreres pel·lícules: "Mystic River", "Million Dollar Baby", "Más allá de la vida" entre d'altres. La seva és una de les carreres més dilatades de la producció cinematogràfica.

 

Filmografia (Director)

2010 Más allá de la vida

2009 Invictus

2008 Gran Torino

2008 El intercambio

2006 Cartas desde Iwo Jima

2006 Banderas de nuestros padres

2004 Million Dollar Baby

2003 The Blues (TV series documentary) – Piano Blues (2003)

2003 Mystic River

2002 Deuda de sangre

2000 Space Cowboys

1999 Ejecución inminente

1997 Medianoche en el jardín del bien y del mal

1997 Poder absoluto

1995 Los puentes de Madison

1993 Un mundo perfecto

1992 Sin perdón

1990 El principiante

1990 Cazador blanco, corazón negro

1988 Bird

1986 El sargento de hierro

1985 Cuentos asombrosos (TV series) – Vanessa in the Garden (1985)

1985 El jinete pálido

1983 Impacto súbito

1982 Aventurero de medianoche

1982 Firefox, el arma definitiva

1980 Bronco Billy

1977 Ruta suicida

1976 El fuera de la ley

1975 Licencia para matar

1973 Primavera en otoño

1973 Infierno de cobardes

1971 Escalofrío en la noche

1971 The Beguiled: The Storyteller (documentary short)

 

“Hereafter” es una historia reflexiva que trasciende la muerte y examina líricamente nuestros miedos más oscuros y nuestras creencias más arraigadas (...) (Claudia Puig: USA Today)

"Tiene el poder de hechizar a los escépticos, asombrar a los crédulos y fascinar a todos los demás (...) Una excepcional experiencia y un cuestionamiento abierto sobre algo que nadie ha conseguido entender" (A. O. Scott: The New York Times)

"Eastwood lo ha vuelto a bordar. (...) de los críos más creíbles y emocionantes que he visto en mucho tiempo en el cine (...) diez minutos iniciales aterradores" (Carlos Boyero: Diario El País)

"Un lenguaje clásico, directo, agobiante y emocionante, lúcido y traslúcido (...) momentos de escalofrío emocional (...) (E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)

Referències

http://www.filmaffinity.com/es/film108067.html

http://www.imdb.com/title/tt1212419/

http://es.wikipedia.org/wiki/Clint_Eastwood

La teva valoració: Cap Mitja: 7.8 (4 votes)
Projecció
Dimarts 12/07/2011 a les 21:00h
Cicle:
Nits d'estiu

3 comentaris

Es la filmografía de Clint

Enviat per Anònim el 13 Juliol, 2011 - 19:07.
Es la filmografía de Clint Eastwood como director, pero gracias por tu aportación Richard. Christian

En la filmogafria faltan

Enviat per Anònim el 6 Juliol, 2011 - 17:39.
En la filmogafria faltan muchas peliculas, entre ellas, las de Harry. El resumen de su carrera muy acertado, solo reseñar a modo de curiosidad que se metio a alcalde de su ciudad, Carmel, para obtener un permiso para reformar su casa, ya que el alcalde actual no se lo concedia. Eso sí, prometio dedicación absoluta y mientras estuvo ejerciendo de alcalde no filmo ninguna pelicula. Richard.

Es sólo la filmografía de

Enviat per Anònim el 13 Juliol, 2011 - 19:13.
Es sólo la filmografía de Eastwood como director, pero gracias por tu aporte Richard. Christian.

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.