Maudie, el color de la vida

Maud Dowley (Sally Hawkins) és una alegre i vivaç dona que somia independitzar-se de la seva protectora família. Everett Lewis (Ethan Hawke) és un esquerp pescador local que cerca assistenta. Després de veure el seu anunci, Maudie no triga a mudar-se a la petita i aïllada casa d'Everett per encarregar-se de les tasques de la llar. Però el que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats va a poc a poc transformant-se en una bonica història d'amor.

Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història de la pintora canadenca Maud Lewis, de la seva relació amb el qual es va convertir en el seu inseparable company de vida Everett Lewis, i de com les seves senzilles pintures van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país convertint-la en una de les artistes folk més representatives de Canadà.

Versió original subtitulada en català

Fitxa tècnica
Maudie
2016
115min.
Canadà

Aisling Walsh és una escriptora i directora irlandesa. Va néixer a Dublín, Irlanda, filla de Raphael Walsh, dissenyadora i fabricant de mobles de Navan, County Meath. Walsh va estudiar a l'Institut Dún Laoghaire d'Art, Disseny i Tecnologia, a Dublín i a la National Film School de Beaconsfield, Anglaterra.

Walsh va escriure i va dirigir Song for a Raggy Boy, que va guanyar més de 20 premis en festivals de cinema internacionals, incloent el premi al Millor Pel·lícula en el Festival Internacional de Cinema de Copenhaguen el 2003. També va escriure i dirigir Joyriders (1989), Damage (2008), Invisible State (2006) i The Daisy Chain. Els seus nombrosos films per a televisió inclouen les nominades als premis BAFTA Fingersmith, Forgive and Forget, Roughnecks i la muiltipremiada Sinners als premis BBC One. El 2009, va dirigir The Fifth Woman, un llargmetratge de la sèrie BBC Wallander protagonitzada per Kenneth Branagh. Va dirigir Room at the Top per BBC4. El cap de setmana abans de la transmissió, la pel·lícula va patir problema de drets i no es va projectar. El 2012 va dirigir Loving Miss Hatto, que es va estrenar al Festival de Televisió d'Edimburg. El 2014, va dirigir Un poeta a Nova York.

Filmografia:

  • 2016: Maudie, el color de la vida
  • 2015: Ha llegado un inspector (TV) 
  • 2014: A Poet in New York (TV)
  • 2012: Room at the Top (Minisèrie de TV) 
  • 2012: Loving Miss Hatto (TV) 
  • 2008: Wallander (Sèrie de TV) 
  • 2008: The Daisy Chain 
  • 2005: Cambio de identidad (Minisèrie de TV) 
  • 2004: Visiones de Europa
  • 2003: Los niños de San Judas 
  • 2000: Forgive and Forget (TV) 
  • 1997: Trial & Retribution (Sèrie de TV) 
  • 1993: Doctor Finlay (Sèrie de TV) 
  • Todd McCarthy (The Hollywood Reporter): "Una estelar, cálida y persuasiva interpretación de Sally Hawkins como la pintora paralítica autodidacta Maud Lewis es la razón de ser de 'Maudie' (...) Es una obra muy pequeña e íntima, que opera dentro de un tono estrecho y con distancia emocional."
  • Jordan Hoffman (The Guardian): "Este biopic de la pintora canadiense Maud Lewis sobresale por su lema llevado hasta el final de 'menos es más', pero Hawkins y Ethan Hawke convierten un cuento trágico en un cuento fascinante. (...)"
  • Kate Taylor (The Globe and Mail): "'Maudie' transmite una sensación potente de lo que significa hacer arte para el artista marginal (...) Un testamento convincente para un espíritu tremendamente idiosincrásico que se elevó por encima de cualquier circunstancia"
  • Jordi Costa (Diario El País): "Podía haber resultado un trabajo rutinario, lacrimógeno y manipulador, pero la directora irlandesa Aisling Walsh y su reparto afrontan el proyecto con una sensibilidad y una energía fuera de patrones."
  • Antonio Weinrichter (Diario ABC): "Las películas como esta parecen querer recrear historias que la gran Historia ha robado a las mujeres, y se centran en el mal trato, institucional o conyugal, que les impidió obtener, o retardó, el reconocimiento que merecían"
  • Janire Zurbano (Cinemanía): "Ethan Hawke y Sally Hawkins trazan un retrato honesto, despojado de sentimentalismos, de una pareja maravillosamente imperfecta. Como este filme"
  • Roger Salvans (Fotogramas): "El film sale adelante por el trabajo de sus dos estrellas: un Hawke hermético y explosivo y una Hawkins capaz de sobrellevarlo todo con dulzura (…)"  

Referències

No votes yet
Projecció
Divendres 16/03/2018 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2017-2018

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.