Nebraska (VOSE)

Woody Grant, un avi amb símptomes de demència senil, li comuniquen per correu que ha guanyat un premi. Creu que s’ha fet ric i obliga al seu fill David a fer el viatge per recollir el premi. Entre pare i fill la relació anirà prenent un gir diferent, per sorpresa de la mare i el germà.
Fitxa tècnica
Nebraska
2013
115min.
EEUU
Premis

2013: òscars: 6 nominacions, inclosa Millor pel·lícula i director

2013: Globus d'Or: 5 nominacions, inclosa Millor pel·lícula i director

2013: Festival de Cannes:Millor actor (Bruce Dern)

2013: Premios BAFTA: 3 nominacions, inclos Millorr actor (Bruce Dern)

2013: Critics Choice: 6 nominacions, inclosa Millor pel·lícula

2013: National Board of Review (NBR): Top 10, Millorr actor i actor secundari.

2013: American Film Institute: Top 10 - Millor pel·lícula de l'any

2013: Independent Spirit Awards:Millor guió novel. 6 noms.

2013: Satellite Awards: Millor actriu secundaria (June Squibb) 2 nominacions

2013: Sindicat de Guionistes (WGA): Nominada a Millor guión original

El Director: Alexander Payne

Alexander Contantine Papadopoulus (Alexander Payne), va néixer el 10 de febrer de 1961 a Omaha, Nebraska, EEUU. Director, productor i guionista. El seu pare George Payne és d’ascendència grega i alamana i la seva mare Peggy d’ascendència grega. El seu pare just arribar a EEUU es va canviar el cognom familiar Papadopoulus per Payne.

Alexander va estudiar a la Universitat de Standfor literatura espanyola i Història.

Posteriorment va passar a estudiar cinema a l’Escola de Cinema de UCLA, graduant-se al 1990. La seva pel·lícula de tesis universitària va ser projectada al Festival de Cinema de Sundance.

Les seves pel·lícules es caracteritzen per un fort sentit de l'humor, satiritzant l'actual societat nord-americana. Va estar nominat a l'Oscar al 1999 a millor guió adaptat per “Election”(1999). Al 2004 va guanyar un Oscar i un Globus d’Or a Millor guió per “Entre copas”(2004)

Com a director, la seva filmografia es redueix a sis pel·lícules, totes escrites amb la col·laboració de Jim Taylor, excepte l'última que va ser escrita per Bob Nelson. Des de l’aclamada “Entre copas” (2004), que va guanyar gairebé tots els premis de la crítica nord-americana, Payne ha estat nominat a l'Oscar com a millor director per tots els seus títols.

“Nebraska”(2013), és una homenatge a la gent d’aquest territori.

Freqüentment utilitza la gent real en papers de personatges secundaris (policies reals per papers de policia, mestres d’escola, etc)

Les seves pel·lícules solen girar al voltant de l’adulteri en el matrimoni.

Els seus cineastes preferits són: Akira Kurosawa, Luís Buñuel, Hal Ashby, Martin Scorsese i Sergio Leone. És membre de la junta de governadors de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències

Filmografia:

2013 Nebraska

2011 Los descendientes

2009 Superdotado (Hung). (Sèrie TV)

2006 Paris je t’aime

2004 Entre copas

2002 A propósito de Schmidt

1999 Election

1996 Ruth, una chica sorprendente

1985 Carmen (documental)

"Una película dulce y encantadora, y un recordatorio de la calidad de Dern como actor (...)Peter Bradshaw: The Guardian

"Un estudio bellamente grabado de unos personajes imperfectos atascados en la rutina (...) Dern está simplemente maravilloso en un papel que el director ofreció primero a Gene Hackman" Scott Foundas: Variety

"La insistencia de Payne en grabar en blanco y negro (...) enriquece la película artísticamente (...) Se nota un gran cuidado a la hora de elegir a los actores, hasta los de los papeles más pequeños" Todd McCarthy: The Hollywood Reporter

"Se trata de una comedia, con un montón de frases sumamente divertidas, un puñado de buenos gags visuales y unos minutos de pura y perfecta locura. Pero una triste sombra cae sobre su inconfundible paisaje de invierno." A. O. Scott: The New York Times.

"Bruce Dern ofrece la interpretación de su carrera como el testarudo Woody en la brillante, sabiamente realizada e irónicamente divertida 'Nebraska'. (...) Claudia Puig: USA Today.

"¿Es 'Nebraska' una comedia o un drama? Como la vida misma, es las dos cosas a la vez (...) Es condenadamente casi perfecta, empezando por las interpretaciones. (...) Peter Travers: Rolling Stone.

"Gran parte de 'Nebraska' es prosa ordinaria, pero sus mejores partes son poesía cómica narrada llanamente. (...) Michael Phillips: Chicago Tribune.

"Irrefutable y perfecta (...) Entre la comedia triste, el drama majestuoso y el simple desengaño, Payne guía al espectador por una marea (...) Aparentemente la película más sencilla del director y, sin embargo, la más honda" Luis Martínez: Diario El Mundo.

La teva valoració: Cap Mitja: 7 (2 votes)
Projecció
Dimecres 16/07/2014 a les 21:30h
Cicle:
Nits d'estiu 2014

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.