Nightcrawler

VOS

Després de ser testimoni d'un accident, Lou Bloom, un apassionat jove que no aconsegueix trobar feina, descobreix el món del periodisme criminalista a la perillosa ciutat de Los Angeles. La vida del jove canviarà molt a causa d'aquest descobriment, fregant fins i tot el límit existent entre risc i perillositat.

Fitxa tècnica
Nightcrawler
2014
113min.
Estats Units
Premis

2014  Premis Oscar: Nominada a Millor guió original
2014  Globos d'Oro: Nominada a Millor actor principal - Drama (Jake Gyllenhaal)
2014  Premis BAFTA: 4 nominacions, incloent Millor actor (Jake Gyllenhaal)
2014  American Film Institute (AFI): Top 10 - Millors pel·líqules del any
2014  National Board of Review: Millors 10 pel·líqules del any
2014: Independent Spirit Awards: Millor òpera prima y guió
2014: Premis Gotham: 2 nominacions, incloent Millor nou director
2014: Satellite Awards: Millor guió original
2014: Sindicat d'Actors (SAG): Nominada a Millor actor (Jake Gyllenhaal)
2014: Critics Choice Awards: 3 nominacions, incloent Millor pel·lícula
2014: Crítics de Chicago: 3 nominacions, incloent Millor actor (Jake Gyllenhaal)

 

Dan Gilroy va néixer a Santa Mònica, Califòrnia, fill del guanyador del Premi Pulitzer, el dramaturg Frank D. Gilroy, i l'escultora i escriptora Ruth Dorothy. El seu germà Tony Gilroy és guionista i director; i el seu germà bessó, John Gilroy, és editor de cinema. Té arrels d'ascendència italiana, irlandesa i alemanya.

Gilroy va escriure el guió del drama sobre jocs d'atzar Apostando al límite (2005), protagonitzada per Al Pacino i la seva dona Rene Russo. Tot i això, la seva primera feina és com a co-guionista del thriller de ciència-ficció Freejack: Sin identitad (1992), també  co-escriure la comèdia Chasers dirigida per  Dennis Hopper.

El seu debut com a director és amb el thriller Nightcrawler (2014). També en va escriure el guió, per al qual és nominat al premi de l'Acadèmia al Millor Guió Original.

Filmografia (com a guionista)

2015 Stan Lee's Annihilator (anunciat)
2014 Nightcrawler
2012 El legado de Bourne
2011 Acero puro
2007 City of Light
2006 The Fall. El sueño de Alexandria
2005 Apostando al límite
1994 Misión explosiva
1992 Freejack: Sin identidad  

"'Nightcrawler serpentea y sisea para introducirse en tu cabeza con demoníaca habilidad (...) Un trabajo deliciosamente retorcido"
Peter Travers: Rolling Stone  

"Un sueño oscuro de thriller, lleno de maldad, que flota como una nube tóxica a través de una ciudad ya corrompida (...) el deslumbrante retrato de Gyllenhaal está lejos de ser la única distinción de un debut cinematográfico impecablemente realizado"
Joe Morgenstern: The Wall Street Journal 

"Lo que más asusta de 'Nightcrawler', la nueva película de Jake Gyllenhaal, es Jake Gyllenhaal (...) un héroe de Billy Wilder trasplantado a la tierra de David Lynch (...)"
Anthony Lane: The New Yorker  

"Tiene momentos de cine negro, con una mirada descarnada donde la doblez moral es evidente. Estamos ante una crítica, pero también ante una parodia revestida de thriller nocturno (...)"
Salvador Llopart: Diario La Vanguardia

"En realidad este sobresaliente debut en la dirección de Dan Gilroy es un film de denuncia sobre la pornografía de la noticia de estos tiempos multipantalla. (...)"
Joan Pons: Fotogramas

"Una sátira contra el hambre de morbo y la falta de ética de los media (...) Gyllenhaal en una interpretación pletórica de ferocidad impasible, posiblemente la mejor que ha ofrecido nunca (...)"
Nando Salvá: Cinemanía  

Referències

http://www.sensacine.com/peliculas/pelicula-222858/

http://www.filmaffinity.com/es/film779937.html

http://www.imdb.com/name/nm0319659/

La teva valoració: Cap Mitja: 9 (1 vote)
Projecció
Dimecres 08/07/2015 a les 21:30h
Cicle:
Nits d'estiu 2015

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.