No estamos solos

Yayoflautes, les marees i la PAH són alguns dels moviments sorgits del 15m. Pere Joan Ventura ens ofereix aquest homenatge per animar-nos a lluitar. No tot està perdut, podem fer coses i No estem sols.

"Se dice que la gente se ha vuelto conformista, que no se moviliza y, sin embargo, les animo a que vean el documental de Pere Joan Ventura, No estamos solos, para comprobar que, durante los años de la crisis, han salido multitudes a la calle para protestar. Numerosos sectores agraviados de la población se han movilizado, de manera incesante y desde distintas ciudades españolas, a través de las mareas ciudadanas de todos los colores. Profesores, estudiantes, pensionistas, cineastas, personal sanitario, víctimas de la violencia machista, de los desahucios, de las preferentes y muchos más, unidos con la esperanza de cambiar situaciones injustas." Nativel Preciado

Fitxa tècnica
No estamos solos
2015
78min.
Espanya
Premis Secció oficial Festival de San Sebastián (fora de concurs)

Reconegut realitzador, es graduat a l’escola d’Estudis Tècnica i llenguatge cinematogràfic de l’Escola Aixelà i especialitzat a l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de 1972 fins a dia d’avui ha treballat com a operador de cinema, reporter gràfic, realitzador, fotògraf i auxiliar de direcció i càmera. És un dels membres fundadors del col·lectiu de Cine militant “Grup de Producció”, dedicat al rodatge de materials informatius per televisió i curtmetratges.

Entre la trentena de produccions realitzades es destaca la seva tasca com a fotògraf i càmera a “A Kreutzer” de Lola Besses i com a ajudant de direcció a “Pont de Varsòvia” (1989) de Pere Portabella, “El Lute I:camina o reventia” (1987) i “Tiempo de silencio” (1980) dirigides per Vicente Aranda.

L’any 2003 va realitzar “El efecto Iguazú” que va ser premiat amb el Goya al Millor documental i al 2004 va guanyar el Goya a ¡Hay motivo!, un documental on va realitzar una de les peces. L’any 2006 , “En la calle” va ser guardonat a Millor documental en els Premis Reina Sofia, el qual Ventura va destacar com a realitzador. Anteriorment la sèrie de TVE “Los años vividos” va guanyar el Premi Ondas Internacional 1992.

Paral·lelament a un llarg periòde com a reporter gràfic als Informativos de TVE (1985-2007), s’ha dedicat a diverses produccions televisives, entre elles “los años vividos” (1990-1992) i “Me estoy quitando” (1999). Actualment es dedica a produir i realitzar documentals i curtmetratges com ara “El Severo me duele”, documental emès a TV.

Filmografia :Director

2015 No estamos solos

2013 Plou i fa sol

2004 Hay motivo

2004 En el mundo a cada rato

2002 El efecto Iguazú

1999 Me estoy quitando

1998 Guatemala:La hora de la verdad

1995 Subcomandante Marcos:Viaje al sueño zapatista

1990‐92 Los años vividos

1981 Diada Nacional de Catalunya.

1980 Badalona contaminació

1979 L’Ajuntament de Barcelona.

1970 Sidón mata a Basora

1970 Les cadires

Altres

1997 Buscados con cargo (TV. Editor i subdirector)

1993‐98.¿Quién sabe donde? (TV. Editor i subdirector)

1993 Intruso Dir: Vicente Aranda (ajudant de direcció)

1992 El amante bilingüe Dir: Vicente Aranda (ajudant de direcció)

1990 Los jinetes del alba, Dir: Vicente Aranda (sèrie de TV ajudant de direcció)

1989 Pont de Varsòvia Dir: Pere Portabella (ajudant de direcció)

1988 Si te dicen que caí Dir: Vicente Aranda (ajudant de direcció)

1988 El Lute II, mañana seré libre. Dir: Vicente Aranda (ajudant de direcció)

1987 El Lute, camina o revienta. Dir: Vicente Aranda (ajudant de direcció)

1987 Dragón Rapide. Dir: Jaime Camino (auxiliar de direcció)

1986 Tiempo de silencio.Dir: Vicente Aranda (auxiliar de direcció)

1980 A Kreutzer. Dir: LolaBesses (càmera, fotografia)

1978 Nemo.Dir:JesúsGaray (so directe)

1976 Informe General. Dir: PerePortabella (so directe)

1973 El sopar :Dir:PerePortabella (segon operador)

1973 Miró forja:Dir:PerePortabella (ajudant de càmera)

1973 Miró tapiz.: Dir:PerePortabella (ajudant de càmera)

La teva valoració: Cap Mitja: 8 (1 vote)
Projecció
Divendres 30/10/2015 a les 21:00h

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.