Palme

VOSC. Olof Palme, el polític més destacat de Suècia, va ser assassinat a trets pels carrers d'Estocolm una nit de febrer de 1986. En un obrir i tancar d’ulls, Suècia va ser transformada. Aquesta pel·lícula parla sobre la seva vida i el seu temps, de com alterà la història i de la Suècia que va crear. A través d’una selecció de clips d’arxiu entrellaçats amb entrevistes a col·legues d'Olof Palme, amics i, per primera vegada, amb la seva família al complet, aquesta pel·lícula apropa el polític suec a una audiència més àmplia, una oportunitat única d’accedir als arxius privats de la família de Palme, fotografies i pel·lícules en 8mm.

Productors: B-Reel, en coproducció amb SVT - Sveriges Television, Film i Väst, PAN Vision, Manden med Cameraet. Producció executiva: Fredrik Heinig i Mattias Nohrborg. Muntatge: Andreas Jonsson, Niels Pagh Andersen i Hanna Lejonqvist. Música: Benny Andersson. So: Ingela Jönsson i Fredrik Dalenfjäll. Guió: Kristina Lindström i Maud Nycander. Fotografia: Magnus Berg i Anders Bohman. Direcció: Kristina Lindström i Maud Nycander

Fitxa tècnica
Palme
2012
105min.
Suècia
Premis

FIPA. França, 2013

Hong Kong International Film Festival. Xina, 2013

Magnificent Seven – Sèrbia, 2013

Doxa – Canadà, 2013

IDFA – Països Baixos, 2012

Kristina Lindström, nascuda a Estocolm el 1957, ha produït molts programes guardonats a la televisió pública de Suècia SVT. Ha treballat com a periodista i cineasta i Palme és el seu primer llargmetratge documental.

Maud Nycander, nascuda a Estocolm el 1960, té una llarga experiència com a documentalista, en especial amb documentals d’història i en la utilització d’imatges d’arxiu. Alguns títols destacats són The Nun i Restricted Facility.

La teva valoració: Cap Mitja: 6 (1 vote)
Projecció
Divendres 14/02/2014 a les 20:00h
Cicle:
El Documental del Mes

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.