Sparrows

VOSE

Relat iniciàtic sobre un adolescent de 16 anys, Ari, Qui després d’haver estat vivint amb la seva mare a Reikiavik, ha de tornar a la llunyana regió dels fiords occidentals per viure amb el seu pare on haurà d’enfrontar-se amb la difícil relació amb el seu pare. També troba canviat als seus amics de la infància. En aquest ambient desesperançador, Ari, ha d’esforçar-se per trobar el seu camí.

Fitxa tècnica
Sparrows (pardals)
2015
99min.
Islàndia
Premis 2015: Festival de San Sebastián: Concha de Oro a Millor pel·lícula.

Rúnar Rúnarsson va néixer el 20 de gener de 1977a Reykjavik (Islàndia). És director i productor i es va donar a conèixer amb la pel·lícula Sparrows.

Rúnar Rúnarsson, en una entrevista a Europa Press va dir “Mai ens fem adults”(...) “Segons anem creixent tenim més experiència amb la que podem prendre decisions correctes, però mai arribem a un nivell en el que no faci falta créixer més, seguim evolucionant i desenvolupant-nos durant tota la vida”.

Potser hauríem de veure l’adolescència com una nova manera de seguir creixent, sense repudiar-la? Això ho dic jo, què us sembla? Si s’ha de borrar, FORA!!!

Filmografia

2015: Sparrows (Gorriones).

2011: Eldfjall (Volcán)

2009: Anna (Curt)

2008: Smáfuglar (Two Birds). Curt

2004: Síðasti bærinn (The Last Farm).Curt

2002: Leitin ad Rajeev (Documental)

“Delicat, sensible i veritable retrat d’una adolescència acorralada” Carlos Boyero: Diario El País

Sense gradació, indiferent a la possibilitat d’un relat, la pel·lícula es limita a subratllar una i altra vegada la mateixa idea, la sensació de fracàs” Luis Martínez: Diario El Mundo  

“Una netíssima sensibilitat davant la tragèdia (...) Està sensacionalment cunclòs amb un parell de traumes d’efervescència retardada (...)”  Carlos Marañón: Cinemanía

“És un retrat íntim (...) un viatge iniciàtic filmat amb una impecable, austera i a vegades gelada serenitat.”    Roger Salvans:Fotogramas   

 “L’animadversió del paisatge i les desconfiances (...) que l’adolescència obliga a combatre als qui la sofreixen, són el ciment emocional que aguanta l’edifici fílmic (...)”   Otii Rodríguez Marchante: Diario ABC

"Pel·lícula petita, mesurada, tensa però sense inquietuds (...)”.Quim Casas: Diario El Periódico

          

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http:/www.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 8 (1 vote)
Projecció
Divendres 17/02/2017 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2016-17

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.