Una historia de locos

Anys 80. El jove Aram, un marsellès d'origen armeni, fa explotar el cotxe de l'ambaixador de Turquia a París. En aquest moment, un ciclista que passava per allà és ferit de gravetat. La mare del terrorista se sent culpable i sent la necessitat d'anar a l'habitació de l'hospital de l'ferit per demanar-li perdó, cosa que aquest no entén. D'altra banda, Aram, en contra de l'opinió dels seus companys, decideix anar a conèixer la seva víctima.

Versió original subtitulada en castellà.

Fitxa tècnica
Une histoire de fou
2015
134min.
França
Premis 2015: Festival Internacional de Valladolid - Seminci: Secció oficial

Va néixer el 3 de desembre de 1953 a Marseille en un barri comunista. L’entorn que va viure quan era petit i adolescent el va marcar tant que es veu reflexat a les seves pel•lícules. Al seu cinema, s’hi veu retratat els oprimits, els dèbils i els pobres. Va estudiar a la universitat de París als anys 70. El seu estil cinematogràfic retrata la problemàtica social que s’amaga darrera la construcció d’Europa, entesa com un projecte econòmic exclusivament.
L’èxit li arriba al 1997 amb “Marius et Jeannette” on explica la història d’amor entre pobres amb gran tendresa però sense ironia.
Amb “Ataque!” del 2000 navega per les aigües de la comèdia amb l’objectiu de posar en dubte la “bondat” d’un sistema econòmic que es basa en el procés de globalització.
“La ciudad está tranquila” 2001, abandona la comèdia per entrar en el drama descarnat sense concessions de la condició humana. La pel•lícula il•lustra el problema de les drogues en les societats occidentals.
També queda constància en les seves pel·lícules un altre tema que utilitza i és la desconfiança en la classe política i en les formes tradicionals de participació. Sol retratar dos processos que es donen a la ciutat. Un és la transformació econòmica i el pas de la indústria pesada, a la nova economia on molts obrers es queden sense feina.
Actualment el guionista, director i productor ja ha filmat 17 pel·lícules i és un dels productors associats de AGAT FILMS & Cia i de EXNHILO.

Filmografia

  • 2017 La villa (estrena 2018)
  • 2015 Una historia de locos
  • 2014 El cumpleaños de Ariane
  • 2011 Las nieves del Kilimanjaro
  • 2009 L’armée du crime
  • 2008 Lady Jane
  • 2006 Le voyage en Arménie
  • 2005 Presidente Mitterrand
  • 2004 Mi padre es ingeniero
  • 2002 Marie-Jo y sus dos amores
  • 2001 La ciudad está tranquila
  • 2000 Ataque!
  • 1998 De todo corazón
  • 1997 Marius i Jeannette ( Un amor en Marsella)
  • 1995 A la vie à la mort!
  • 1993 El dinero de la felicidad
  • 1990 Dieu vomit les tièdes
  • 1984 Ki lo sa?
  • 1984 Rouge midi
  • 1981 Dermier été
  • Cautivadora, lúdica e instructiva gracias a la riqueza de su guion, es una obra a la vez personal y general, a menudo valiente y apasionante. Merece ser alabado el proceso artístico del cineasta, que no abandona la película a la emoción y prefiere inclinarse por una narración justa, en la justa medida de lo púdico. MONDOCINE
  • (...) no es un fresco ni una epopeya. (...) Tampoco es una lección de historia, sino más bien una conversación apasionada y apasionante acerca del recuerdo de la venganza, de la justicia y del perdón. LE MONDE
  • Un prólogo en blanco y negro capta al espectador y le sumerge en los antecedentes históricos de la narración. Unas intenciones muy nobles, así como unas sólidas interpretaciones, lo convierten en un relato tan impactante como emocionante. THE UPCOMING
  • Guédiguian tiene algo interesante que contar y la película es más que buena. THE GUARDIAN
  • El soberbio prólogo demuestra que Guédiguian tiene todas las ventajas para embarcarse en una gran película histórica donde uno puede ver la complejidad y la riqueza. POSITIV
  • Guédiguian consigue apasionarnos con la historia de la lucha librada por los armenios para que se reconozca su genocidio gracias a los actores y a su don para describir sin exagerar y sin cinismo a personas modestas. Les Inrockuptibles
  • Un mensaje generoso y humanista llevado por unos intérpretes conmovedores (Ariane Ascaride y Grégoire-Leprince Ringuet). 20 MINUTES
  • Un resultado justo e universal. Paris M

Referències

No votes yet
Projecció
Divendres 26/01/2018 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2017-2018

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.