Una historia verdadera

Alvin Straight és un ancià que viu a Iowa amb la seva filla discapacitada i que pateix greus problemes de salut que gairebé l'impedeixen romandre dempeus. Un dia s'aventura a fer cinc-cents quilòmetres fins a Winsconsin amb la seva màquina tallagespa per veure al seu germà que ha patit un infart i amb el qual no es parla des de fa una dècada.

Fitxa tècnica
The Straight Story
1999
111min.
Estats Units
Premis

1999: Nominada a l'Oscar: Millor actor (Richard Farnsworth)
1999: British Independent Film Awards: Millor film independent en anglès
1999: 2 nominacions al Globus d'Or: Millor actor, banda sonora original
1999: Festival de Cannes: Nominada a la Palma d'Or (millor pel·lícula)
1999: 2 premis del Cercle de crítics de Nova York: Millor actor, fotografia

David Keith Lynch (n. Missoula, Montana, Estats Units, el 20 de gener de 1946), conegut com a David Lynch, és un director de cinema, productor de música electrònica i guionista nord-americà. La seva activitat artística s'estén així mateix al terreny de la pintura, la música, la fotografia i fins i tot el disseny de mobiliari.
El seu amor pel dadaisme i el surrealisme queda patent en algunes de les seves pel·lícules. La misteriosa i fins inquietant atmosfera barreja la quotidianitat amb el somiat escapant de vegades a la comprensió exhaustiva de l'espectador. Com a exemple d'això poden citar “Eraserhead” i la sèrie de televisió “Twin Peaks”. Posteriorment va realitzar algunes produccions més accessibles com “The Straight Story”, encara que mantenint el seu toc personal. En l'actualitat, alguns dels seus projectes cinematogràfics i d'animació són només accessibles a través del seu lloc web, de pagament.


Filmografia selecta

2007 More Things That Happened
2006 Inland Empire
2002 Darkend Room
2001 Mulholland Drive
1999 Una historia verdadera
1997 Carretera perdida
1992 Twin Peaks: Fuego camina conmigo
1990 - 1991 Twin Peaks (Serie de TV)
1990 Corazón salvaje
1986 Terciopelo azul
1984 Dune
1980 El hombre elefante
1977 Cabeza borradora

En la sencillez está la perfección. El turbio David Lynch sorprendió a todos con una película magistral que arrebata por su asombrosa y tierna simplicidad. El viaje en su pequeño tractor del conmovedor Farnsworth es un canto a la vida y un recital de clasicismo cinematográfico que alumbra, casi sin querer, una de las mejores películas de las últimas décadas. (Pablo Kurt: FILMAFFINITY)

"Un atajo directo al corazón" (Desson Howe: The Washington Post)

"Un regalo impagable a los espectadores y a la historia del cine" (Carlos Boyero: Diario El Mundo)

"Obra maestra. Profunda, conmovedora" (Ángel Fdez. Santos: Diario El País)

"Una película para la estantería de la historia" (E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)

"Fordiana obra maestra" (E. Rodríguez Marchante: Cinemanía)

"Una obra maestra absoluta. La primera película íntegramente sobrenatural (por hermosa) del siglo XXI." (Sergi Sánchez: Fotogramas)

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 8 (2 votes)
Projecció
Divendres 25/01/2013 a les 21:00h
Cicle:
Recerques

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.